Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

De er så gode, de danske vinteræbler, og du kan bruge dem til rigtig meget forskelligt i julemad og bagværk.
Sådan gør du:
  1. Rids sværen helt ned til kødet med en ½ cm’s mellemrum, undgå at ridse i selve kødet. Drys sværen med groft salt. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Stik laurbærbladet ned mellem sværene.
  2. Hæld vandet i en bradepande. Læg en rist over, og læg kødet herpå. Læg evt. sammenkrøllet alufolie under kødet for at få det til at ligge så vandret som muligt. Sæt stegen i den kolde ovn. Tænd på 200 gr., og giv stegen 1½ time. Hæld skyen fra, og stil stegen tilbage i ovnen. Hvis stegen ikke er sprød, sættes temperaturen op til 250-300 gr. Hvis den er sprød, fortsætter man ved 200 gr. Steg nu videre, til kødet har opnået en centrumstemperatur på 65 gr.
  3. Skum skyen for fedt. Smelt smørret i en gryde, og rør melet i. Spæd med skyen. Kog saucen igennem nogle min. under omrøring. Smag til med salt og peber, og farv saucen med lidt kulør.
  4. Skær sværen af kødet, og del den. Skær kødet i tynde skiver, og pynt med sværene.
  5. Skær stilkenden af æblerne som et låg. Fjern kernehuse og blomsterender. Stil æblerne med låg i et smurt ovnfast fad. Fordel rosmarinkviste omkring, og hæld sirup over. Bag æblerne ca. 20-25 min. ved 200 gr. Server æblerne til flæskestegen sammen med det øvrige tilbehør.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it