Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
Opskriften her stammer fra en god konditor i Firenze, der serverede herligheden med en frisk frugtsalat til.
Firenzelinse
1 stk.
65 g mandler
175 g smør
250 g mel
1 æg
Creme:
4 dl mælk
150 g sukker
40 g maizena
Pynt:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Hak eller blend mandlerne. Smuldr smør og mel, bland det med mandlerne, flormelis, vaniljesukker og salt, og saml dejen med et æg. Læg dejen på køl i mindst 1 time eller til næste dag.
  2. kog langsomt mælken op sammen med vaniljekorn og den flækkede vaniljestang. Pisk æggeblommerne luftige med sukkeret. Rør maizena i æggesnapsen, og rør derefter mælken i massen i en tynd stråle. kog hurtigt cremen op under kraftig piskning, og køl den derefter helt af. Rør den igennem fra tid til anden, så den ikke trækker skind.
  3. Lad dejen hvile 10 min. uden for køleskabet. Rul lidt over halvdelen ud, og læg den i en kageform (22 cm i diameter). Rul resten af dejen ud i en form, der passer som låg til kagen.
  4. Fyld bunden med den kolde creme, og læg dejlåget på plads ved hjælp af et grydelåg eller lign. klem dejen omhyggeligt fast hele vejen rundt. Bag kagen ved 175 gr. i 50 min. Lad den køle noget af, inden du forsigtigt vender den ud af formen og køler den helt af. drys med flormelis, og pynt med lidt frisk frugt inden serveringen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Annonce
Pin it