Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. Opløs gæren i vandet. Saml alle ingredienserne til dejen i dejskålen, og ælt dejen sammen med håndmikseren. Lad den hæve ca. 45 min.
  2. Drys lidt mel ud på bordet, vend dejen ud, og sigt også lidt mel over dejen. Klap den til 2 cm's tykkelse, og glat forsigtigt med kagerullen. Stik dejen ud i cirkler (8 cm i diam.), og læg dem på pladen. Ælt resten af dejen ganske let sammen, og klap den ud, og lav resten af bollerne. Læg dem på bagepladen, dæk med en omvendt brade-pande, og lad dem hæve en halv times tid et lunt sted.
  3. Tryk en fordybning i midten af hver af bollerne, og læg lidt fyld i fordybningen. Lad bollerne efterhæve ca. 15 min., pensl med æg, og bag bollerne ved 250 gr. i ca. 10 min.
  4. Pynt evt. med en stribe farvet glasur eller nemmere: smeltet chokolade.
Tips!
Andre slags fyld til fastelavnsboller Æblefyld: Skær 2-3 syrlige æbler i tern, drys med 2-3 spsk. sukker, og lad dem mørne i mikroovnen. Køl af inden brug. Marcipanfyld: 50 g marcipan plukkes i stykker og blandes med 50 g sukker. Massen røres jævn med lidt æggehvide. Kagecreme: Nemmest og mest sikkert med hensyn til salmonella er det at bruge pulver til koldrørt creme. Flødefyld: Flødeskum naturel eller smagt til med kakao og flormelis eller (til de voksne) med portvin.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Karen Hare
Annonce
Pin it