Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
Det er tid til fastelavnsboller, og hvem kan modstå sådan en lækker bolle med chokoladecreme og moccaglasur.
Fastelavnsboller med chokoladecreme og moccaglas
18 stk.
Fastelavnsboller med chokoladecreme og moccaglas
Dej:
1 dl mælk
50 g gær
4 spsk. sukker
1 æg
200 g smør
ca. 400 g hvedemel
Creme:
Moccaglasur:
3 spsk. kakaopulver
ca. 4 spsk. god stærk kaffe
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Lun mælken, til den er fingervarm. Kom den i en skål. Udrør gæren heri. Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg. Smuldr smørret i halvdelen af hvedemelet, og rør det i. Tag dejen ud på bordet, og ælt den med resten af hvedemelet. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.
  2. Smelt chokoladen direkte i den varme kagecreme. Dæk cremen med husholdningsfilm, og køl den af i køleskabet.
  3. Rul dejen ud med en kagerulle i ca. 1 cm’s tykkelse. Skær den ud i 18 firkanter. Pensl dejen med sammenpisket æg. Læg 2 tsk. creme på hvert stykke. Saml dejen omkring fyldet. Pensl sammenføjningerne med sammenpisket æg. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på bagepapir. Lad bollerne efterhæve 15 min. Pensl dem med æg.
  4. Bag bollerne ca. 15-18 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe, og lad dem køle af.
  5. Rør flormelis, kakaopulver og kaffe til en glat glasur. Fordel glasuren på fastelavnsbollerne. Pynt evt. med lidt hakkede pistacienødder på toppen.
Tips!
Du kan udelade kakaopulveret i glasuren og i stedet drysse lidt kakaopulver over moccaglasuren, når den er stivnet.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it