Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Denne engelske Christmas Cake er en lækker julekage, der er fuld af gode sager. Den kan nydes som ren konfekt, og så er den tilmed af den næsten sunde slags.
Sådan gør du:
  1. Hak pyntebærrene groft. Skold, smut og hak mandlerne groft. Bland det hele med revet citron- og appelsinskal, hakkede mandler, pomeransskal og rom. Hæld det hele i en plastpose. Luk den til, og lad det trække i 12-24 timer. Vend jævnligt posen.
  2. Pisk smør og sukker cremet, og pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt krydderier, mel og revet æble, og rør dejen igennem. Vend frugten i sammen med evt. væde.
  3. Beklæd en stor eller to mindre springforme (18-20 cm) med bagepapir. Fyld dejen i formen. Glat overfladen med en ske, og tryk dejen godt ned i midten, så vil overfladen blive plan efter bagningen.
  4. Sæt kagen i en 160 gr. varm ovn, dæmp varmen til 150 gr. efter 1 time, og bag kagen videre i 3 timer. Test med en træpind, om kagen er helt gennembagt, inden du tager den ud. Dryp kagen med lidt mere rom, og køl den helt af, inden den tages ud af formen og pyntes.
  5. Pynt kagen med et lag marcipan, som æltes let. Sigt en smule flormelis på bordet og marcipanen, og rul den tykt ud. Skær den til efter kageformen, og tryk den fast på kagen. Pynt med lidt flormelis og røde pyntebær samt lidt kristtorn, hvis det skal være rigtig britisk at se på.
Tips!
Et år blev kagen bagt med en rest af den gode gløgg i stedet for rom eller portvin, og det kan også anbefales.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Annonce
Pin it