Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. Afpuds kødet for de groveste sener. Krydr kødet med knuste enebær, timian og evt. hvidløg. Drys med salt og peber. Læg stegen i et ovnfast fad eller en bradepande. Fordel skiver af smør over kødet. Kom løgbåde, rødvin og bouillon i bunden af fadet. Steg kødet 1¼ time ved 180 gr. på midterste ovnribbe. Efter 1 time hældes skyen fra. Si skyen over i en gryde. Kom fløden i, og kog op. Rør mel rystet jævnt med vand i. Kog saucen igennem ca. 5 min. under omrøring. Smag til med salt, peber og gele. Farv evt. saucen med lidt kulør.
  2. Skræl rodfrugterne, og skær dem i stænger. Vend dem med olie, salt og peber, og kom dem i et ovnfast fad. Steg dem i ovnen sammen med kødet, de skal have ca. 50 min.
  3. Skræl kartofler og selleri, og skær dem i små tern. Kog ternene i vand ca. 30 min. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne og sellerien med mælk og smør. Smag til med salt og peber. Kom mosen i et smurt ovnfast fad, og drys nødder og ost over. Gratiner mosen i ovnen på midterste ovnribbe ved 225 gr. ca. 15 min., til overfladen er gylden.
Tips!
Stegetip Du kan også stege en dyrefilet uden ben på ca. 600 g. Her bruner du fileten i smør på en pande. Læg den i et smurt ovnfast fad, og krydr den. Kog løg, vin og vand op, og hæld det ved. Steg kødet ca. 40 min. ved 180 gr.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it