Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
Lad dig smitte af Claus Meyers begejstring for bagværk, og giv dig selv i kast med hans lækre brunsviger
Claus Meyers brunsviger
(1 stor bradepande/ ca. 30 styk)
Claus Meyers brunsviger
50 g gær
2 æg
100 g sukker
10 g havsalt
ca. 900 g hvedemel
Remonce:
100 g marcipan
½ dl sirup
25 g kanel
Sådan gør du:
  1. Hæld det lunkne vand i en skål, og rør gæren ud i vandet. Rør æggene i, og tilsæt så sukker, salt og hvedemel. Ælt det hele sammen, tilsæt til sidst smørret, og ælt dejen, til den er glat og smidig. Hvis du bruger røremaskine, skal du ælte, til dejen slipper skålens kanter. Lad dejen hvile i 30 minutter.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer i en ovnbradepande.
  3. Løft dejen over i bradepanden, som er smurt med lidt smeltet smør. Tryk med fingrene små fordybninger over hele dejen – de skal opfange den gode remonce, så vær ikke nærig med dem.
  4. Remonce: Rør marcipan og brun farin sammen, så der ikke er nogen klumper. Rør det bløde smør i massen, og tilsæt så sirup og kanel. Smør remoncen ud over hele dejen med en smal paletkniv, og drys til sidst lidt brun farin oven på remoncen.
  5. Lad brunsvigeren hæve lunt på køkkenbordet, til den når næsten op til bradepandens kant, det tager ca. 1 time.
  6. Bag brunsvigeren ved 200° i ca. 18-20 minutter. Afkøl den i bradepanden, og pynt evt. med glasur eller slik før servering.
Tips!
Den rå brunsviger kan fryses, når den er smurt med remoncen, og så hæve og bage efter optøning. Den kan også stå på samme måde i køleskabet et par dage, og så ryge i ovnen, når lækkersulten melder sig.
Velbekomme!
Opskrifter: Claus Meyer
Foto: Maria P. fra bogen Meyers Bageri, Politikens Forlag
Annonce
Pin it