Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
Skal der være fødselsdag, så skal der serveres lagkage. Vi foreslår at du prøve denne chokoladekage med brombær og brombærcreme - den vil alle elske.
Chokoladekage med brombær og brombærcreme
1 kage til 12-16 personer
Chokoladekage med brombær og brombærcreme
Kage:
250 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
1 tsk. salt
350 g sukker
3 æg
Fyld:
250 g brombær
½ dl vand
Creme:
600 g flormelis
Sådan gør du:
  1. Fyld: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og gem dem. Kog rensede brombær, vaniljestang, syltesukker og vand i 5 min. Hæld det i en skål til afkøling. Stil det i køleskabet.
  2. Tænd ovnen på 160 gr. varmluft, og smør 2 springforme (22-24 cm) med smør.
  3. Rør kakao med kogende vand og afkøl.
  4. Sigt mel og bagepulver i en skål, og bland salt i.
  5. Pisk smør, sukker og vaniljekorn cremet, og pisk æggene i ét ad gangen. Pisk kakaomassen i.
  6. Pisk skiftevis melet og mælken i, og hæld dejen i formene.
  7. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 35 min. Tjek at de er gennembagte, og lad dem stå i formene i 10 min. Åbn formene, og flyt kagerne over på en rist til afkøling.
  8. Creme: Pres 1½ dl af brombærfyldet gennem en sigte. Pisk det sammen med smørret. Sigt flormelissen, og pisk den i cremen lidt ad gangen. Tilsæt evt. lidt frugtfarve.
  9. Del kagerne i 2 bunde hver. Læg 1 bund på et kagefad, og smør med et tyndt lag creme. Smør et lag brombærfyld på, og dæk med en kagebund. Gentag lagene og slut af med den sidste kagebund.
  10. Fyld resten af cremen i en sprøjtepose med en rosettetyl (lukket stjerne), og sæt små ”roser” på kagen hele vejen rundt. Begynd fra midten og sprøjt ca. 2 omgange rundt.
Tips!
Opbevar kagen koldt, men tag den ud af køleskabet min. 30 min. før servering.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin og Katrine Klinken
Annonce
Pin it