Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
Det ser sødt ud at bage bollerne i papirkapsler, og så har du samtidig styr på fyldet, også selvom dejen måske ikke lukker helt tæt.
Boller med marcipanfyld
ca. 16 stk.
Boller med marcipanfyld
100 g smør
2 dl mælk
40 g gær
3 spsk. sukker
1 tsk. salt
ca. 450 g mel
Marcipanfyld:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret i en kasserolle, og tag den fra varmen. Tilsæt mælk, og når den er håndvarm smuldret gær, sukker og salt. Hæld ca. 1/3 af melet i væsken, og rør blandingen klumpfri. Fortsæt med mere mel, til dejen er smidig. Dæk skålen tæt, og lad dejen hæve ca. 45 min. et lunt sted.
  2. Gør marcipanfyldet klar.
  3. Sigt mel på bagebordet, vend dejen ud, og sigt også mel over den. Rul den forsigtigt ud i knap 1 cm’s tykkelse, og skær den i firkanter, der måler ca. 11 x 11 cm.
  4. Læg 1 tsk. fyld på hver firkant, og luk den omhyggeligt. Læg dejen på sammenføjningen, evt. i papirkapsler i en muffinsform, og lad den hæve 20-30 min. Pensl med resten af ægget, bag bollerne ved 210 gr. i ca. 13 min. (lidt længere, hvis de bages i papir), og køl dem af. Pynt med en stribe glasur og lidt sukkerpynt.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Karen Hare
Annonce
Pin it