Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
Har du lyst til at lave lidt sjov sankthansaften, kan du prøve denne kage.
Bag en bålkage til sankthans
(8-10 pers)
3 æg
250 g sukker
100 g smør
200 g hvedemel
4 spsk. kakao
1½ dl mælk
Chokoladecreme:
Desuden:
250 g jordbær
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og sukker til en luftig masse. Smelt smørret, og rør det i. Bland hvedemel, kakao og hjortetakssalt, og vend det i dejen sammen med mælken. Fordel dejen til kagebunden på bagepapir i en bradepande (40 x 32 cm).
  2. Bag bunden ca. 20 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Tjek med et spid, om bunden er færdigbagt. Hænger der dej på, skal den bage lidt længere.
  3. Bring fløden til kogepunktet, og tag gryden af varmen. Hak chokoladen, og rør den i fløden, så den smelter.
  4. Kom blandingen i en skål, og stil den i køleskabet, til den er helt afkølet, gerne natten over. Pisk massen til cremet skum med en håndmikser.

    A. Sådan skærer du bunden ud
    Start med at skære bunden midtover på tværs. Den ene del skæres i 2. Den anden del skæres i 4, hvoraf den ene skæres i 2.

    B. Sådan starter du opbygningen
    Læg en af de store rektangler som bund på et kagefad. Kom lidt chokoladecreme på, og læg den anden store bund over, lidt forskudt.

    C. Sådan får du højde på kagen Fortsæt nu opbygningen med de næste 3 bunde, som du igen forskyder og samler med creme. Slut med de 2 mindste rektangler.

    D. Sådan færdiggør du kagen
    Fordel resten af cremen ud over kagen med et par skeer eller en kagesprøjte. Placer tern af ferskner og jordbær over kagen og herefter orangestænger og spåner af høvlet chokolade. Tegn en heks på kost på sort karton og klip den ud. Sæt den på et bambustræspyd med tape, og stik heksen i kagen.
Tips!
Start evt. med chokoladecremen dagen før, da den skal afkøles helt.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it