Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. Gå anden efter for fjerstubbe i skindet, de kan evt. fjernes med en pincet. Tør anden af ind- og udvendigt med køkkenrulle. Klip lidt af halsskindet af, kræng resten om på ryggen og sæt det fast med en kødnål. Vrid andens vinger om på ryggen. Gnid anden med salt og peber.
  2. Skræl æblerne, fjern stilk og kernehus, og skær dem i både. Fyld anden med æblebåde og svesker. Luk til med kødnåle. Bind evt. lårene sammen med kødtråd.
  3. Læg anden på en rist over bradepanden. Indmad og hals lægges i bradepanden. Anden steger 2 ½-3 timer ved 160 gr. Heraf de første 45 min. med ryggen opad. Samtidig med, at anden vendes, hældes fedtet fra, og vandet hældes ved. Anden steges nu færdig med brystet opad.
  4. Anden kan efterbrunes, hvis den ikke er sprød. Giv den ca. 10 min. ved 225 gr. Tjek, at den er gennemstegt.
  5. Hæld skyen fra anden, og skum den for fedt. Lad gryden med skyen stå lidt, så samler fedtet sig på overfladen af skyen. Fjern fedtet med en ske, gem 3 spsk. til saucen. Lad anden hvile ca. 20 min. i den slukkede ovn, inden den parteres.
  6. Skær først over- og underlår af i et stykke, og del det herefter i over- og underlår ved at skære gennem leddet. Skær bryststykkerne af anden, og skær dem i skrå skiver. Arranger kødet på et fad.
  7. Kom andefedtet til saucen i en gryde. Rør melet i. Pisk sky i lidt ad gangen. Tilsæt rødvin, og kog saucen sammen ca. 10 min. under omrøring. Smag til med salt, peber og ribsgelé. Saucen kan evt. tilsættes lidt kulør.
Velbekomme!
Opskrifter: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Jes Buusmann
Annonce
Pin it

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper
Skråplan 21 nov 2016 09:16 Elisabeth120312

Dagens lækkeri