Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagværk
Det er ikke den hurtigste æbledessert, men smagen er værd at gå efter.
Æbletærter med nødder
10 personer
Mørdej:
300 g hvedemel
100 g flormelis
1 æg
Mazarin:
120 g sukker
Desuden:
1 tsk. kanel
Nøddekaramel:
75 g sukker
40 g smør
1 spsk. sirup
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i mel og flormelis. Saml dejen med ægget, og lad den hvile 30 min. i køleskabet. Rul dejen ud, og beklæd 10 små tærteforme eller ramakinskåle med dejen.
  2. Kom alle ingredienserne til mazarinen i en foodprocessor, og miks det sammen. Alternativt blandes først marcipan, sukker og smør. Herefter røres æggene i.
  3. Skær æblerne i halve både ca. ½ cm tykke, og drys dem med kanel. Fordel æblerne i tærtebundene. Kom mazarinen over æblerne og bag dem ved 175 gr. på midterste ovnribbe i ca. 30 min.
  4. Kog sukker, smør, fløde og sirup op i en gryde i ca. 5 min. til en tynd karamel. Rør hasselnøddeflager i karamellen. Fordel karamellen over tærterne.
  5. Bag tærterne ca. 15 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl tærterne, til de er lune. Server dem med flødeskum eller cremefraiche.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce
Pin it