Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Æbleskiver med svesker
ca. 24 stk.
Svesker:
Æbleskiver:
1½ dl sødmælk
15 g gær
3 æg
½ dl sukker
25 g smør
200 g hvedemel
appelsinsaften fra sveskerne og flormelis
Sådan gør du:
  1. Kom svesker, appelsinsaft, sukker og kanel i en lille gryde, og kog det under låg i ca. 4 min. Fjern gryden fra blusset, og lad sveskerne trække, til de skal bruges.
  2. Kom sødmælk, kærnemælk og gær i en skål, og rør, til gæren er opløst. Del æggene i blomme og hvide, og kom æggeblommerne i dejen. Tilsæt sukker, appelsinskal og kardemomme. Smelt smørret, og tilsæt det til dejen sammen med hvedemelet lidt ad gangen. Pisk dejen grundigt sammen med piskeris, til den er helt jævn. Vend stiftpiskede æggehvider forsigtigt rundt i dejen.
  3. Opvarm æbleskivepanden med lidt smør i hullerne, og fyld dem halvt med dej. Kom en sveske i hver, og lad dem stå et minut, til skallen er brun, men stadig fugtige indeni. Brug en lille træpind til at vende æbleskiverne, så de bliver runde.
  4. Server æbleskiverne med flormelis og saften fra sveskerne.
Tips!
Æbleskiverne kan også, som navnet antyder, laves med en æbleterning i midten, eller de kan laves helt uden noget i midten.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Annonce
Pin it