Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Lær at danse Zumba

Zumba
Zumba er den sjoveste måde at holde sig i form på. Alle kan følge med, og du kan være sikker på at få sved på panden og et smil på læben. Her viser danser og danseinstruktør Connie Yndal dig nogle af grundtrinene.

Fitnessdansen zumba har taget hele verden med storm.

Der undervises i zumba i mere end 110 lande, og antallet af zumbainstruktører er stadig stigende.

Zumba startede i midten af 90’erne i Columbia, da aerobiclæreren ’Beto’ Perez en dag havde glemt sin traditionelle aerobicmusik, og i stedet brugte han en cd med salsa og merengue og blandede lidt af de traditionelle dansetrin ind i aerobictimen – til folks store fornøjelse. Derfra udviklede han den zumba, som vi kender i dag. Den latinamerikanske musik er utrolig livsbekræftende, og en stor del af zumba-, men også flamenco-, tango-, afro- og bollywoodmusik anvendes.

Når vi danser til musikken, frigiver kroppen lykkestofferne dopamin og serotonin, så vi nærmest bliver høje, og det er sikkert den største grund til, at zumbaen er blevet sådan et hit verden over. Nu er det ikke længere en sur pligt at gå ned i træningscenteret, men derimod noget, du glæder dig til.

Trinene er nemme, og du kan deltage på hold eller danse hjemme i stuen. Start med at prøve de trin, vi viser dig her nedenunder.

Klik her hvis du vil se grundtrinene - Combia Basic, Cuban Basic, Reggaeton-bounce og Merenguemarch

Tip
Når du vælger et sted at danse zumba, så afprøv lidt forskellige timer, så du finder den instruktør, som passer dig bedst. Selv om det hele er zumba, har instruktøren sin personlige stil med ind over. Nogle er mere aerobicprægede, mens andre er mere til den bløde feminine dans.
Connie Yndal står bag Zumbadance.dk og har danset, siden hun var seks år og har været med i flere musicals og dansekompagnier. De sidste 10 år har hun undervist i pilates, yoga og salsaaerobic og har siden 2009 også undervist i zumba. Derudover har hun udgivet tre pilates-dvd’er og en dvd med sensuel dans. Du kan tilmelde dig hold eller booke hende til fest eller polterabend.. Se mere på. www.connieyndal.dk eller www.zumbadance.dk

Kom og dans
Som oftest danses en slags trin til verset i sangen og et andet til omkvædet, og instrumentale stykker i musikken har også deres egne trin. Så typisk danser man cirka tre-fem forskellige trin til en sang. Her får du fire af slagsen. Du kan også se Connie Yndal lave trinene på www.zumbadance.dk/zumbatrin, hvor hun i øvrigt viser dig flere variationer.

Klik her hvis du vil se grundtrinene - Combia Basic, Cuban Basic, Reggaeton-bounce og Merenguemarch

Annonce
Tekst: Connie Yndal
Foto: Lisbeth Holten
Publiceret: 20-01-2011

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!