Annonce
Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Annonce

Julens bedste opskrifter

Annonce

Annonce

♥Vidunderligt juleknas♥

Her får du 5 vidundelige opskrifter på nemt og overskueligt juleknas, som kan nydes og laves af hele familien.

Kig med her og lad dig inspirere af Karameller, småkager og konfekt. Vi byder på:

 

♥ Fudge ♥

♥ Fransk nougat ♥

♥ Chokoladetrøfler ♥

♥ Specier ♥

♥ Nøddetoppe ♥

 

► SE OGSÅ: Køb julens delikatesser på nettet

► SE OGSÅ: 9 slags juleknas med marcipan

Annonce

Fudge (karameller)
(25 stk.)
100 g smør
2½ dl mælk
Sådan gør du:
  1. Kom alle ingredienserne i en slip let-pande. Varm massen langsomt op ved lav varme, rør hele tiden rundt med en træske. Skru kortvarigt op for blusset, når smør og sukker er smeltet. Skru ned igen, og lad massen stå og simre i 15-20 min., rør i massen undervejs. Tag karamellen af varmen, når den er lysebrun.
  2. Kom bagepapir i en lille bradepande (ca. 20 x 30 cm), og hæld karamellen herpå. Lad massen køle af i ½ times tid. Skær den ud i små firkanter (ca. 1½ x 1½ cm). Lad karamellerne køle helt af. Opbevar dem i en lufttæt boks på køl.
Velbekomme!
Foto: VK STOCK / Opskrift: Nicoline Olsen

Fransk nougat
(30 stk.)
75 g mandler
5 dl sukker
1 knivspids salt
1¼ dl vand
Sådan gør du:
  1. Rist nøddekernerne på en tør pande, og gnid de brune hinder af. Rør sukker, salt, honning og vand sammen i en tykbundet gryde, og lad det koge ved middel varme i ca. 1 time, til massen er blevet tyktflydende og lysegul.
  2. Lav så ”knækprøven”: Dyp en træpind, først i massen og derpå i koldt vand. Sukkerlaget skal stivne med det samme, blive klart og glasagtigt og kunne brækkes, men der skal dog være en smule sejhed tilbage. Pisk æggehviderne meget stive, og hæld i en tynd stråle den varme sukkerlage i, mens du fortsat pisker. Bliv ved med at piske, indtil du har en sej og glat masse – jo længere, jo bedre, for desto sejere bliver den færdige nougat.
  3. Hak nøddekerner groft, og rør dem i massen. Hæld nougaten ud på en oliepenslet marmorplade eller bagepapir, og form den til
  4. ca. 2 cm brede stænger. Stil dem køligt og tørt (ikke i køleskabet) natten over, og skær dem så i lige store stykker. Læg dem evt. i små papirforme, og opbevar dem i en dåse
Velbekomme!
Foto: VK STOCK / Opskrift: Nicoline Olsen
Sådan gør du:
  1. Hak chokoladen i en foodprocessor, og kom den i en porcelænsskål, der tåler varme. Sæt skålen i et vandbad, og lad chokoladen smelte. Varm piskefløden op til under kogepunktet, og arbejd den ind i chokoladen – en skefuld ad gangen.
  2. Skær det kolde smør i små tern, og arbejd det ind i chokoladen på samme måde. Stil chokoladen på køl mindst 3 timer.
  3. Smelt chokoladen til overtræk i et vandbad. Lav små kugler af trøffelmassen, dyp dem med en køkkenpincet i chokoladen, og lad dem størkne på bagepapir. Rul dem i usødet kakaopulver, når de er ved at være tørre.
Velbekomme!
Foto: VK STOCK / Opskrift: Nicoline Olsen

Specier
(ca. 65 stk.)
200 g mandler
250 g smør
250 g sukker
250g mel
Sådan gør du:
  1. Blend mandlerne til mel i en foodprocessor eller blender. Rør smør med sukker, tilsæt de finthakkede mandler og til sidst melet. Ælt dejen godt igennem.
  2. Rul dejen til en pølse, og læg den på køl ca. 1 time.
  3. Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på bageplade. Kom mandelsplitter oven på kagerne, og bag dem ved 200 gr. i 10 min. Lad kagerne køle af på en rist. Opbevar dem i en tætsluttende kagedåse.
Velbekomme!
Foto: VK STOCK / Opskrift: Nicoline Olsen
Sådan gør du:
  1. Blend nødderne i en foodprocessor. Kom dem i en skål sammen med flormelis.
  2. Pisk æggehviderne stive, og vend dem med de blendede nødder og flormelis.
  3. Sæt dem i toppe med ske på en bageplade beklædt med bagepapir. Placer en hel nød i toppen af hver kage.
  4. Bag kagerne i en forvarmet ovn på 175 gr. i 11-12 min., til de er gyldne. Afkøl dem på en rist. De skal være helt kolde, før de fjernes fra bagepapiret. Opbevar dem i en kagedåse.
Velbekomme!
Foto: VK STOCK / Opskrift: Nicoline Olsen
Annonce

Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper
Skråplan 21 nov 2016 09:16 Elisabeth120312