Annonce
Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Annonce

Julens bedste opskrifter

Annonce

Annonce

Ugens lækkeri: Valnøddehjerte

En rigtig juledessert med valnødder og nougat, der smager så englene synger.

 

►SE OGSÅ: Spiseligt julepynt - 7 lækre opskrifter

►SE OGSÅ: Mormors søde jul - 5 skønne opskrifter

►SE OGSÅ: ♥Vidunderligt juleknas♥

Annonce

Tryl julens valnødder om til denne herlige dessert, der både er dekorativ og smager, så englene synger.
Sådan gør du:
  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker cremet. Hak valnødderne fint, og bland dem med hvedemel og bagepulver. Vend blandingen i æggecremen. Fordel dejen i en smurt hjerteform (Eva Trios silikoneform er f.eks. god).
  2. Bag bunden ca. 30 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på skal den bage lidt længere. Afkøl bunden.
  3. Læg husblassen i blød ca. 10 min. i koldt vand. Smelt nougat og hakket chokolade over vandbad. Tag husblassen op ad vandet, og smelt den over vandbad eller i mikroovn i 1 spsk. af fløden. Kom æggeblommerne, appelsinskal og den smeltede husblas i nougatchokoladen, og rør det sammen. Lad det stå ca. 5 min. Pisk resten af fløden til skum. Vend flødeskummet i.
  4. Flæk valnøddebunden i 3 bunde. Fordel 1/3 af cremen mellem de 2 kagebunde, og smør 1/3 over. Læg den sidste kagebund på. Fordel 1/3 creme over kagen. Kom resten i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt små toppe langs hjertets kant. Pynt med hakkede valnødder og et glansbillede. Stil kagen i køleskab 3-4 timer. Server kagen med vaniljeis eller flødeskum.
Tips!
Du kan også lave en rund kage i en springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir.
Velbekomme!
Opskrifter: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Jes Buusmann
Annonce

Julens lækkerier

Mit håndarbejde

"Villateltet" 18 jan 2017 17:10 raha
Hækling 16 jan 2017 12:14 Hanne Lis Olsen
Cirkeline 2 jan 2017 10:00 Hanne Lis Olsen
Savlesmække 18 dec 2016 12:12 Anne Neves
Pokemon Pikachu 18 dec 2016 12:10 Anne Neves
Poser til brød 18 dec 2016 12:07 Anne Neves
Poser til brød 18 dec 2016 12:06 Anne Neves