Annonce
Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Annonce

Julens bedste opskrifter

Annonce

Annonce

Spiseligt julepynt - 7 lækre opskrifter

Bind bånd i dit hjemmelavede juleknas, og lad det pynte på dekorative grene og i vinduet. Duften og synet vil sprede sød julestemning inden døre.

Honningkagehjerte med “God Jul” i glasur

Peberkageænd og -koner

Spiselige julehjerter

Hjemmelavede bolsjestokke

Stjernekager

Kageengle i vinduet

Chokoladeknapper med linser

 

►SE OGSÅ: Lav selv spiselige julegaver

►SE OGSÅ: Bag dine egne spiselige knapper

Annonce
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og farin sammen. Varm honning og vand, til honningen er smeltet. Pisk honningen i æggemassen. Bland mel, krydderier og bagepulver, og sigt det i æggemassen. Bland det sammen. Kom dejen i en smurt hjerteformet form. Bag kagen ca. 30-40 min. ved 180 gr. stik et spyd i kagen, hænger der rå dej på, skal den bage lidt længere.
  2. Afkøl kagen. skriv God Jul med glasur, og pynt hjertet med spiselige sølvkugler.
  3. Ophængning: Prik forsigtigt et lille hul, og bind et bånd i hjertet.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Peberkagemænd og -koner
ca. 40 stk.
150 g lys sirup
2 tsk. kanel
1 tsk. ingefær
¼ tsk. nellike
150 g smør
1 æg
1 tsk. potaske
1 spsk. vand
400 g hvedemel
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Smelt sirup, farin og krydderier sammen i en gryde. tilsæt smør i tern, og rør det i. tag gryden fra varmen, og tilsæt æg. udrør potasken i vand, og rør det i.
  2. Tilsæt melet. Lad dejen hvile i køleskab til næste dag.
  3. Rul dejen ud, og udstik den til peberkagefigurer, f.eks. kagemænd og kagekoner.
  4. Læg dine peberkager på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min., til de er lysebrune.
  5. Pynt med sigtet flormelis.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Kom alle ingredienserne til dejen i en skål, og saml den med hænderne. Lad dejen hvile i køleskab ca. 30 min. rul dejen ud på et meldrysset bord til ½ cm’s tykkelse.
  2. Udstik hjerter med en hjerteform, og læg dem på bagepapir. Bor et lille hul i kagerne, så de er nemme at hænge op.
  3. Bag hjerterne ved 200 gr. midt i ovnen ca. 8 min. Afkøl hjerterne.
  4. Pynt de afkølede kager med sammenrørt glasur langs kanterne, brug en sprøjtepose, så går det nemmere. Brug sytråd eller tynd ståltråd til at hænge kagerne op med.
Tips!
JuleHJerter i æSke du kan også vælge at lægge hjerterne i små æsker på pergamentpapir og derefter på silkepapir, så har du en sød værtindegave, der er nem at transportere. Beklæd en lille æske med sødt papir, og lim et bånd på i kanten.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Lav halvdelen af bolsjeportionen hvid og halvdelen rød. sno en hvid og en rød pølse sammen, og klip dem i 8 cm’s længde. form dem som små stokke. Lad dem stivne helt, inden du hænger dem på grene. du kan evt. binde en lille snor i hver stok, så du ikke får gran på dem. de holder sig bedst i en lufttæt beholder.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. smuldr smørret i hvedemelet. Blend mandlerne i en blender eller foodprocessor, tilsæt flormelis, og hæld det i smørblandingen. saml dejen med æggeblommen, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. rul dejen ud i ca. en kvart cm’s tykkelse, og udstik 20-30 stjernekager med en udstikker. Lav et lille hul til snoren. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. på midterste ovnribbe. de skal have lidt farve i kanterne. Lad kagerne køle af.
  3. Pynt stjernerne med lyserød glasur og kagekrymmel. Lad glasuren størkne. sæt tynd ståltråd i stjernerne.
Tips!
Grene spray troldgrene uden blade med rød spraymaling, stå udenfor, da malingen er giftig, og det sviner. Lad dem tørre. Kom vand i kanden, og stil troldegrene i. Klip bær og nelliker til, så de kun lige stikker op over kandens kant. Hæng små røde æbler og stjernekagerne på grenene.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Kageengle i vinduet
ca. 40 stk.
150 g lys sirup
2 tsk. kanel
1 tsk. ingefær
¼ tsk. nellike
150 g smør
1 æg
1 tsk. potaske
1 spsk. vand
400 g hvedemel
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Smelt sirup, farin og krydderier sammen i en gryde. tilsæt smør i tern, og rør det i. tag gryden fra varmen, og tilsæt æg. Udrør potasken i vand, og rør det i.
  2. Tilsæt melet. Lad dejen hvile i køleskab til næste dag.
  3. Rul dejen ud, og udstik kagerne med en stor engleudstikker, eller skær dem ud efter en udklippet skabelon. peberkagefigurer.
  4. Læg dine peberkager på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min., til de er lysebrune.
  5. Pynt med glasur og hæng englene op i ståltråd eller bånd. Bind et bånd om et par kanelstænger og en grankvist, og hæng det op ved siden af englene.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Husk at lægge chokoladerne på pergamentpapir, inden du lægger dem på silkepapir i æskerne.
Chokoladeknapper med linser
20 stk.
Sådan gør du:
  1. Hak chokoladen, og smelt to tredjedele af den over vandbad eller i mikroovn. rør resten af chokoladen i, til den er smeltet.
  2. Kom 1 stor tsk. chokolade på bagepapir, og bred det ud til en cirkel. Læg en linse oveni, og lad det stivne. fortsæt med resten af chokoladen på samme vis. Lad chokoladen stivne.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Julens lækkerier

Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper