Annonce
Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Annonce

Julens bedste opskrifter

Annonce

Annonce

♥Skønne, sprøde julekager♥

Hygge, varme og duften af friskbagte småkager. Juletid er lig med hjemmebag og den dejlige duft af brunkager og finskbrød, som spreder sig i hjemmet. De fleste af os husker barndomsspændingen ved at vente på kagerne fra ovnen og glæden ved at åbne kagedåsen for at få fat i de sprøde klejner.

 

Her har vi samlet 4 opskrifter på nogle af julens bedste småkager:

 

Skønne mandelsmåkager

De sprødeste brunkager

Finskbrød med et twist

Chili-chokoladesnegle

 

► SE OGSÅ: Store julekager

► SE OGSÅ: 1 dej = 6 slags småkager

► SE OGSÅ: Ugens lækkeri: Kandiserede æbler

Annonce
Sådan gør du:
  1. Rør OMA Bagemargarine, sukker og vaniljesukker sammen. Tilsæt OMA Flydende lidt ad gangen. Sigt mel og hjortetaksalt sammen og ælt det i massen.
  2. Rul dejen i 2 tynde stænger på et melet bord. Del dem begge i 25 lige store stykker og form dem til kugler. Sæt dem på en plade med bagepapir og tryk en smuttet mandel i hver kage.
  3. Bag dem i en 150 °C forvarmet ovn i 18-20 min. (varmluft 140 °C).
Tips!
Brug det rigtige fedtstof for at opnå den korrekte konsistens, sprødhed og smag. Olie kan f.eks. ikke erstatte bagemargarine i bagværk baseret på butterdej, da det er fedtstoffet, som giver den karakteristiske lagdelte struktur. I øvrigt kan OMA Bagemargarine i dejen sikre dig sprøde julesmåkager.
Velbekomme!
Foto: OMA / Opskrift: OMA
Sådan gør du:
  1. Varm sirup, OMA Bagemargarine og sukker op til sukkeret smelter. Lad det køle af til blandingen er håndvarm. Opløs potasken i 1 spsk. vand og rør det samt de øvrige krydderier i sukkermassen. Tilsæt mel og ælt det hele til en ensartet dej.
  2. Lad dejen hvile i køleskabet natten over eller til den er helt kold.
  3. Rul dejen ud til 2-3 mm tykkelse. Stik kagerne ud med et glas, der er ca. 5-6 cm i diameter. Pynt med mandelflager og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem 5-7 min. midt i en 200 °C forvarmet ovn (varmluft).
Tips!
Gør småkagedejen klar i forvejen. Småkagedej kan nemlig opbevares i op til flere uger i køleskabet, hvis du pakker den forsvarligt ind.
Velbekomme!
Foto: OMA / Opskrift: OMA
Sådan gør du:
  1. Sigt hjortetaksalt sammen med mel, og tilsæt de øvrige ingredienser. Arbejd det sammen til en ensartet dej.
  2. Sæt dejen på køl en time og rul den ud i en firkant på 1 cm’s tykkelse. Pensl dejen med æggehvide og drys med perlesukker og hakkede nødder, blandet med revet citronskal. Skær dejen ud i små rektangler og sæt dem på en bageplade med bagepapir.Bag dem 8-10 min. i en 200 °C forvarmet ovn (varmluft 180 °C).
Tips!
Læg ikke julesmåkagerne ned i en kagedåse, før de er helt afkølede. Læg eventuelt et stykke sølvpapir mellem kagedåsen og låget, så det slutter helt tæt. Og læg eventuelt et par sukkerknalder ned i kagedåsen, da de suger fugten til sig.
Velbekomme!
Foto: OMA / Opskrift: OMA
Sådan gør du:
  1. Skær OMA Bagemargarine i tern. Fedtstoffet må ikke blødgøres. Kom mel, flormelis, OMA Bagemargarine og æg i et stort fad og ælt det sammen til en ensartet dej. Del dejen i 2 lige store dele.
  2. Ælt kakao og chili i den ene portion. Rul de to deje tyndt ud til 2 lige store firkanter. Pensl med sammenpisket æg og læg dejstykkerne oven på hinanden. Rul sammen som en roulade og lad den blive helt kold i køleskabet. Skær dejen ud i ca. 3 mm tykke skiver og bag dem på en bageplade med bagepapir og bag dem 6-8 min. midt i en 220 °C forvarmet ovn (varmluft 180 °C).Undlad at tilsætte chili, hvis I har mere lyst til en traditionel chokoladesnegl.
Tips!
En god småkagedej er en fornøjelse, men varmen fra hænderne kan let gøre dejen blød og klistret. Det kan derfor være en god ide at benytte en røremaskine med en dejspade. Dejen bør ofte hvile i køleskabet før den trilles, formes eller skæres.
Velbekomme!
Foto: OMA / Opskrift: OMA
Annonce

Julens lækkerier

Mit håndarbejde

Juleophæng 10 dec 2016 18:34 Kirsten Skjerbek
Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha