Annonce
Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Annonce

Julens bedste opskrifter

Annonce

Annonce

5 skønne julelækkerier med marcipan og frugt

Marcipan hører julen til, som regel sammen med nougat og chokolade i lækker konfekt. Men den lækre julemarcipan kan også bruges på mange andre måder, og kommer rigtig til sin ret sammen med både tørrede og friske frugter.

 

 Her byder vi på:

Frugtbrød med marcipan

Abrikoser med appelsinmarcipan

Bagte pigeonæbler med marcipan

Dadler med citronmarcipan

Chokoladetern med marcipan og tranebær

 

►SE OGSÅ: Fyldte dadler med valnødder og marcipan

Annonce
Sådan gør du:
  1. Skær abrikoser, dadler og figner i mindre stykker, og kør dem i foodprocessoren sammen med kokosmel og appelsinsaft.
  2. Tilsæt grofthakkede valnødder, og ælt massen sammen. form den til en stang.
  3. Ælt marcipanen sammen med flormelis. læg den på et viskestykke, og tryk den flad med hænderne. dæk med resten af viskestykket, og rul den ud med en kagerulle.
  4. Læg frugtstangen på marcipanen, og pak den fint ind. Vend samlingen nedad, og skær forsigtigt stangen i skiver.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl
Sådan gør du:
  1. Ælt marcipanen med appelsinskal og Grand Marnier. Fyld det i abrikoserne.
  2. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn, og dyp halvdelen af hver abrikos heri.
  3. Læg dem på bagepapir, og drys kokosmel over. Lad chokoladen størkne. Opbevar konfekten i en tætsluttende dåse et køligt sted.
Velbekomme!

Søde sager og drikke
De er så gode, de danske vinteræbler, og du kan bruge den til rigtig meget forskelligt i julemad og bagværk.
Sådan gør du:
  1. Udstik kernehuset eller skrab det ud med en lille skarp kniv og en teske.
  2. Bland fyldet godt sammen, og fyld det i æblerne. Stil dem i et smurt, ovnfast fad. Stil fadet i ovnen på midterste ovnribbe ved 200 gr. i ca. 25 min. Bag evt. den udstukne del af æblet med i ovnen, og brug også den som pynt. Server med flødeskum og evt. pyntet med citronmelisse.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Ælt marcipanen med citronskal og -saft. fyld det i dadlerne.
  2. Dyp halvdelen af dadlerne i smeltet hvid chokolade. Lad chokoladen stivne. Pynt evt. med lidt revet citronskal.
Tips!
Prøv også at smage marcipanen til med lidt appelsinsaft, dyp dadlerne i mørk chokolade og herefter kokosmel.
Velbekomme!

Juleknas til adventshygge.
Chokoladetern med marcipan og tranebær
(20 stk.)
2 spsk. cognac
150 g marcipan
Sådan gør du:
  1. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad sammen med nougat og kaffe. Rør cognac i. Skær marcipanen i mindre tern, og rør dem i chokoladeblandingen sammen med tranebær.
  2. For en form (10 x 20 cm) med plastfilm. Hæld massen i, og stil det i køleskabet til det er stivnet. Skær blandingen i tern lige inden servering.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Julens lækkerier

Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper
Skråplan 21 nov 2016 09:16 Elisabeth120312