Annonce
Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Annonce

Julens bedste opskrifter

Annonce

Annonce

Nyd julemaden dagen derpå!

Ofte laver vi alt for meget mad i julen, og det er synd og skam at smide det ud. Derfor hjælper vi her fantasien på gled til, hvordan du kan fremtrylle helt nye retter af dine julerester. Prøv for eksempel:

And på toast

Flæskestegssandwich

Rødkålssalat

Kalkun i rød karry

Krydrede figner

Medister med timian-ærtepurré

 

► SE OGSÅ: Julefisk & juleskinke til juledagene

► SE OGSÅ: Dejlig mad af julerester

Annonce

Andekødet nærmest benene er det allerbedste og mest smagfulde på fuglen, og det er det, der bliver tilbage, når du skærer fjerkræet ud. Pil skroget omhyggeligt, og server plukkødet på toast som frokostret med lidt af den gode sauce.
Sådan gør du:
  1. Gør svampene i stand, og rist dem i lidt andefedt. Tilsæt sauce, og varm den igennem. Smag til med sherry. Del kødet, og rør det forsigtigt i saucen. Server retten på toast.
Tips!
Har I spist gås, kan den bruges på samme måde.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Sådan gør du:
  1. Rist bollerne, og flæk dem let. Smag imens den milde sennep til med den stærke. Smør bollerne med sennep, og dæk med salat, kød, rødkål og surt. Vil du gerne have sværen sprød igen, kan du evt. stege kødet i olie på en glohed pande, inden du kommer det i sandwichen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare

Der er usandsynligt meget mad i et helt kålhoved, men det smager også godt i en frisk salat. Hemmeligheden er dog, at det skal snittes ultratyndt.
Sådan gør du:
  1. Rør marinaden sammen, smag den til, og hæld den over kålen. Vend nødder og frugt sammen med kål og marinade.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare

Trænger du til en pause fra julemaden, så er denne ret forfriskende krydret med helt andre smagsnoter. Her har vi serveret kalkun i karry, men du kan også bruge rester af and eller kylling
Sådan gør du:
  1. Rist karry, hvidløg, limeblade, spidskommen, nellike og tomatkoncentrat i olien sammen med lidt kokosmælk. Llad det simre et par minutter.
  2. Tilsæt kokosmælk og løg, og lad det simre 5 min. Vend kødet i, og varm alt helt igennem. Tilsæt ananas i mindre stykker og halverede tomater. Smag til med fishsauce og sukker, og server med løse ris.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Sådan gør du:
  1. Kog suppen op, og rør den sammen med ærtegrynene. Smag til med salt, peber, frisk timian og evt. lidt smør.
  2. Skær pølsen i mindre stykker, og steg dem, hvis du gerne vil have pølsen varm. Server pølsen og pureen med sennep, rødbeder og rugbrød.
Tips!
Du kan med et snuptag lave pureen om til gammeldags gule ærter. Tilsæt lidt mere væske, kartofler, porrer, selleri og gulerødder i tern til ingredienserne ovenfor, og spis den fyldige suppe til medisteren og evt. lidt flæsk. begge versioner går godt sammen med et glas øl og en snaps
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare

De tørrede figner smager dejligt på denne måde. Server dem naturel eller med lidt is, cremefraiche eller flødeskum
Sådan gør du:
  1. Kog en sød og velkrydret lage op, hæld den over fignerne, og lad dem trække fra dag til dag. Har du en flaske færdig gløgg tilovers, kan du også bruge den til at koge fignerne i. fjern krydderierne inden servering.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Annonce

Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper
Skråplan 21 nov 2016 09:16 Elisabeth120312