Annonce
Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Annonce

Julens bedste opskrifter

Annonce

Annonce

Lækker konfekt til de voksne

Noget af det bedste ved julen er alle traditionerne med at bage kager, lave konfekt og efterfølgende nyde godterne.

 

Her får du 6 lækre konfektopskrifter, der både er super nemme og lidt mere avancerede, så der er lidt for enhver smag.

Marcipanpyramider med kirsebær

Praliner med lakridskaramel

Cognacsnitter

Straciatella med dadler

Irish coffee trøfler

Jule p-tærter

 

►SE OGSÅ: 12 julelækkerier - konfekt i lange baner

►SE OGSÅ: Perfekt konfekt - så let er det


Annonce
Sådan gør du:
  1. Ælt marcipanen med kirsebær og lage. Lad det trække 1 time. Rul marcipanen ud til 12 kugler, og form dem til pyramider. Lad dem hvile på bagepapir 1 time.
  2. Smelt chokoladen (se her på siden). Dyp stykkerne heri, og stil dem på bagepapir. Du kan evt. også smelte lidt mørk chokolade og lade det dryppe ned over. Lad chokoladen stivne.
  3. Marcipan med nougat: Brug opskriften Marcipanpyramider med kirsebær, men udskift kirsebær med 100 g blød nougat. Rul marcipanen ud på plastfilm til et rektangel (15 x 4 cm). Fordel tynde stænger af nougat i en stribe på midten. Fold marcipanen ind over, så den lukker nougaten inde. Skær den i 1½ cm brede snitter. Lad dem hvile en times tid på bagepapir. Dyp dem i smeltet chokolade. Drys evt. sukkerkagekugler over. Lad chokoladerne størkne på bagepapir.
  4. Marcipan med appelsin: Brug opskriften Marcipanpyramider med kirsebær, men udskift kirsebær med 2-3 tsk. fintrevet usprøjtet appelsinskal. Form marcipanen til kugler, og dyp dem i smeltet chokolade. Pynt evt. med pariserlinser, valnødder eller hasselnødder.
Tips!
Du kan også udskifte kirsebærene med 100 g. blød nougat eller 2-3 tsk. fintrevet usprøjtet appelsinskal.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Smelt halvdelen af chokoladen, og pensl den på indersiden af de små aluforme. Lad det stivne.
  2. Kom fløde, sirup, sukker og flormelis i en lille gryde, og kog det sammen ca. 8 min. Tag gryden fra varmen. Rør lakridspulveret i.
  3. Afkøl karamellen, til den kun er lunken. Fordel den med en teske i formene. Kom smeltet mælkechokolade over med en teske. Drys evt. med frysetørrede hindbær. Lad chokoladen stivne.
Velbekomme!
Opskrifter: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Betina Hastoft

Cognacsnitter
(9 stk.)
2 spsk. cognac
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Ælt marcipan og cognac sammen. Tryk massen ud til en firkant (ca. 1 cm tyk). Lad den trække en times tid. Skær den i 9 tern.
  2. Smelt chokoladen (se side 10). Læg en marcipanfirkant på en gaffel. Hold den ind over chokoladen, og øs chokolade over med en ske. Læg dem på bagepapir, og pynt med kagedrys.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Ælt marcipanen med appelsinskal og -saft. Fyld det i dadlerne. Smelt den hakkede chokolade – mørk for sig og hvid for sig (se side 10).
  2. Dyp først dadlerne i den mørke chokolade, og læg dem på bagepapir. Fordel den hvide chokolade over i tilfældige mønstre med en teske. Lad dem størkne på bagepapir.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Kog piskefløden op. Tag den fra varmen, og rør kaffepulver og hakket chokolade i. Rør whisky i. Pisk smørret i lidt ad gangen. Stil massen i køleskab. Form små kugler med en teske, og vend kuglerne i en skål med kakaopulver.
  2. Opbevar trøffelkuglerne i køleskab i en tætsluttende boks. Kom gerne trøflerne i små aluforme ved servering.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Hak og smelt chokoladen (se side 10). Skær skumfiduserne i ½ x ½ cm tern, og kom dem i chokoladen sammen med peanuts.
  2. Fordel massen i 10 cirkler (ca. 5 cm i diameter) på bagepapir på et skærebræt. Stil skærebrættet i køleskab en times tid, til de er størknede. Pak dem i en lufttæt beholder.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Julens lækkerier

Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper