Annonce
Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Annonce

Julens bedste opskrifter

Annonce

Annonce

Hold julefrokost med mormors julefavoritter

Ligesom med julemiddagen, så er der visse specialiteter, som bare hører sig til på det klassiske julebord. Her får du gode gamle opskrifter på:

Leverpostej

Sylte

Gravad laks

Rullepølse

 

► SE OGSÅ: Julefrokost med et twist eller to

► SE OGSÅ: Julefrokost uden stress

► SE OGSÅ: Julefrokost for pigerne

Annonce
Sådan gør du:
  1. Hak lever, spæk, 50 g bacon og løg i en køkkenmaskine eller i en foodprocessor. Riv løgene og æblet, og rør dem i. Rør æg, salt og krydderier i.
  2. Smelt smørret i en gryde. Rør melet i. Kom lidt mælk i ad gangen under omrøring, kom også fløden i. Kog jævningen sammen 2-3 min. under omrøring. Rør opbagningen i levermassen.
  3. Smør et par aluforme eller brødforme. Kom levermassen i. Bag leverpostejen i ovnen ved 175 gr. på nederste ovnribbe ca. 1½ time. Bruger du små aluforme, skal de kun bage ca. 1 time.
  4. Steg baconskiverne sprøde, og afdryp dem på køkkenrulle. Svits champignonerne på panden i det afsmeltede baconfedt. Pynt leverpostejen med stegt bacon og svitsede champignoner samt æblebåde og persillekviste.
Tips!
Få evt. slagteren til at hakke en blanding af lever, spæk og bacon til dig, det letter abejdet en del.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Kom skank og bov i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker. Bring vandet i kog. Skum af. Tilsæt ingredienserne til kogelagen. Lad det koge ved svag varme i ca. 2 timer. Kødet skal kunne slippe benene. Si kogelagen fra, og gem 5 dl af den.
  2. Pil kødet af benene, og kassér sværen. Hak kødet groft med en kniv. Kog de 5 dl suppe op med løg og resten af krydderiblandingen 5-6 min. uden låg. Vend kødet i, og kog op et par min. Smag til med salt og peber. Kom sylten op i en form. Dæk den til, og stil den i køleskab. Sylten skal trække til dagen efter.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Bland salt, sukker og peber, og fordel det på laksens kødside. Fordel også dild og evt. citronskal på laksens kødside. Fold fisken sammen, og læg den i et fad. Dæk fisken med husholdningsfilm, og stil den i køleskab 2 dage. Vend fisken efter 1 døgn.
  2. Skær fisken ud fra den tykkeste ende i tynde skrå skiver.
  3. Rør ingredienserne til rævesaucen sammen, og server den til laksen.
Tips!
Fødevarestyrelsen anbefaler, at rå fisk skal have været frosset ned i et døgn ved minus 20 gr. inden brug. Køb den gerne helt frisk hos fiskehandleren, og fortæl, at den skal graves.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Bank evt. slaget lidt ud, så tykkelsen er ensartet.
  2. Drys med salt, peber og allehånde. Fordel løg og persille over. Rul slaget stramt sammen som en roulade. Snør pølsen stramt med en bomulds kødsnor.
  3. Bring en gryde vand i kog, der skal være nok til lige at kunne dække pølsen. Kom pølsen i. Kog den ca. 2 timer. Tag pølsen op på et fad. Lad den køle af, til den er lunken.
  4. Læg pølsen i en fryseegnet plastpose, der også kan tåle varme. Læg pølsen i posen i en rullepølsepresse eller i en brødform med en mindre form over. Læg noget tungt i den øverste form, og bind evt. formene stramt sammen med snor. Stil pølsen i køleskab natten over.
Tips!
Ved at lade slagteren salte slaget, er det hurtigt selv at fremstille en rullepølse.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Julens lækkerier

Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper
Skråplan 21 nov 2016 09:16 Elisabeth120312