Annonce
Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Annonce

Julens bedste opskrifter

Annonce

Annonce

Lækre juleopskrifter med appelsin

Duften af appelsin er bare duften af jul, og du kan sagtens lave masser af julelækkerier med appelsiner. Her får du opskrifterne på appelsinmarmorkage, frugtbrød, gløgg, kanelkrydderkage og pandekager i appelsin.

 

► SE OGSÅ: Sådan laver du sandkage med appelsin og hvid chokolade

Annonce
Sådan gør du:
  1. Rør smør, sukker, vaniljesukker og appelsinskal sammen. Rør et æg i ad gangen. Sigt mel blandet med bagepulver i, og vend det rundt. Del dejen i 2. Sigt kakaopulver i den ene portion, og vend det rundt i dejen sammen med mælken.
  2. Fordel halvdelen af den lyse dej i en smurt 1½ liters brødform. Fordel kakaodejen over og derefter resten af den lyse dej over. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe i 50-60 min. Stik et spid eller en strikkepind ned i kagen for at se, om den er bagt. Er der rå dej på, skal kagen bage lidt længere.
  3. Pynt den afkølede kage med glasur rørt af flormelis og appelsinsaft. Pynt evt. med reven appelsinskal.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Kom alle ingredienserne til ekstrakten i en gryde, og kog dem sammen ca. 10 min. Lad det trække ½ time, og si ekstrakten.
  2. Kom ekstrakt, rødvin og mandler i en gryde. Kog langsomt gløggen op under omrøring. Når det er lige ved kogepunktet, tilsæt da rosiner. Tag gløggen fra varmen, og server den straks.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Pisk æg, farin og sukker luftigt. Bland de tørre ingredienser, og rør dem i. Kom appelsinskal og mælk i. Rør smørret i.
  2. Kom dejen i en springform, 22 cm i diameter, beklædt med bagepapir.
  3. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe i ca. 50-60 min. Stik et spyd i kagen. Hvis der sidder rå dej på, skal kagen have lidt længere tid i ovnen.
Tips!
Server evt. denne kage som dessert med vaniljeis og appelsinfileter vendt i flydende honning.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Pisk dejen sammen, og lad den hvile 30 min.
  2. Lad sukkeret blive lyst gyldent på panden, tilsæt smørret, og bland godt. Rør appelsinjuicen i karamellen, fortsæt med at røre, til karamellen igen er opløst. Lad saucen koge lidt ind, og sæt den til side.
  3. Bag små og tynde pandekager af dejen, brug ca. ½ dl dej pr. stk. Fold dem som små vifter. Tør panden ren og hæld ca. 1 cm appelsinsauce i den. Læg vifterne taglagt i saucen og dryp overfladen med resten af saucen. Løft forsigtigt i pandekagerne, så saucen kan flyde ind alle vegne, varm det hele godt igennem, og lad det koge lidt videre, indtil saucen bliver sirupsagtig.
  4. Serveres gerne i panden, så de kan holde sig varme.
Velbekomme!
Annonce

Julens lækkerier

Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper