Annonce
Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Annonce

Julens bedste opskrifter

Annonce

Annonce

Kom kanel i kagen - 3 dejlige opskrifter

Kanel i kager dufter og smager af jul, her får du både bløde og sprøde muligheder.

 

► PRØV OGSÅ: 5 klassiske kager med kanel

Sprøde kanelcookies med nødder og chokolade

Store saftige kanelsnegle med marcipan

Lækker kanelkage med chokolade og kaffeglasur

 

► SE OGSÅ: Varm honningmælk med kanel

Annonce
Sådan gør du:
  1. Rør smørret med sukker og farin, til det er luftigt. Rør 1 æg i ad gangen. Bland de øvrige ingredienser, og rør dem i.
  2. Sæt dejen med en spiseske i toppe med god afstand på bagepapir. Bag kagerne ved 200 gr. i 10-12 min. på midterste ovnribbe. Bag dem ad flere omgange.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Kanel i kager dufter og smager af jul ♥
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i vandet. Kom æg, salt og sukker i. Smuldr smørret i hvedemelet. Bland gærblandingen og melblandingen, og ælt dejen kort sammen, til den er ensartet og smidig. Stil dejen til hævning tildækket ca. 1 time.
  2. Rør smør, marcipan, farin, sukker og kanel sammen. Rul dejen ud til en rektangel på et meldrysset bord (25 x 40 cm). Smør fyldet på. Rul dejen sammen om fyldet til en roulade. Skær pølsen i 16 skiver ca. 2½ cm tykke. Læg skiverne på bagepapir. Giv dem et lille tryk. Lad sneglene efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg. Pensl også hen over kanelfyldet, så løber det ikke ud under bagningen.
  3. Bag sneglene på midterste ovnribbe ca. 15-18 min. ved 200 gr.
  4. Kog vandet til glasuren op i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og kom chokoladen i. Pisk, til den er smeltet. Rør flormelis i til en glat glasur. Fordel glasuren over de afkølede snegle med en ske.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret. Rør smør og sukker sammen med en håndmixer. Kom kærnemælk i. Tilsæt hvedemel, chokolade, kanel og natron. Rør dejen sammen.
  2. Kom dejen i en bradepande 22 x 32 cm foret med bagepapir.
  3. Bag kagen ca. 50 min. ved 175 gr. på anden nederste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen.
  4. Rør glasuren sammen, til den er helt jævn, og fordel den over kagen.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Julens lækkerier

Mit håndarbejde

Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper
Skråplan 21 nov 2016 09:16 Elisabeth120312
Toilettaske 12 nov 2016 14:42 Anette Schultz