Annonce
Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Annonce

Julens bedste opskrifter

Annonce

Annonce

Julens orange lækkerier: 4 skønne opskrifter

Appelsinerne og mandarinerne ligger og frister hos grønthandleren her op mod jul. Nyd dem, mens de er allerbedst.

Syltede appelsiner med kanel

Mango-valnøddebund med mandarinsauce

Appelsinpannacotta

Kandiserede appelsinskaller

 

 

►SE OGSÅ: Appelsin-nougat snitter

Annonce

Brug disse appelsinskiver som pynt på lagkager eller desserter. Kan også hakkes og kommes i konfekt.
Sådan gør du:
  1. Skær appelsinerne i ½ cm tykke skiver. Fjern eventuelle kerner. Kog dem møre i vand, der lige dækker, i ca. 40 min. Afdryp dem i en sigte.
  2. Kog sukker, vand og citronsaft sammen ca. 5 min. Kom appelsinskiverne heri sammen med kanelstangen, og kog det sammen ca. 5 min.
  3. Hæld det i et rent og skoldet glas. Fjern kanelstangen, hvis du kun vil have en svag kanelsmag, ellers lader du den bare blive i. Opbevar glasset i køleskab. Lad appelsinskiverne trække nogle dage, inden de anvendes.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Mal valnødderne fint i en foodprocessor eller blender sammen med flormelis. Kom smør og æg i, og miks det kort sammen, til det er jævnt. Kom hvedemel, bagepulver og cremefraiche i. Miks det meget kort.
  2. Smør 1 form 10 cm x 30 cm med smør, og drys med rørsukker. Hæld dejen i. Fordel mangotern i dejen, og pres dem lidt ned. Drys lidt rørsukker over. Bag kagen i ca. 40 min. Ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Tjek, at der ikke sidder rå dej på det spyd, som stikkes ind i kagen. Ellers skal de bage lidt længere. Afkøl kagen.
  3. Kog sukker og vand op et par min. Kom den revne appelsinskal og mandarinbådene i, og kog det sammen i 3-4 min. Afkøl. Server kagebundene med flødeskum og mandarinsauce og evt. æbletern.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
  2. Kom fløde, sukker, udskrabet vaniljestang og -korn og appelsinskal i en gryde.
  3. Kog det op. Tag gryden fra varmen, og fjern vaniljestangen. Knug husblassen, og rør den i.
  4. Fordel cremen i 6 portionsglas, og lad den stivne i køleskabet mindst 12 timer eller natten over. Pynt med reven appelsinskal og evt. lidt flødeskum og blåbær.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Kog sukker og vand sammen i en gryde. Skræl appelsinen med lidt af den hvide hinde. Skær skrællen i ½ cm brede strimler, og kog dem 2 min. i vand. Afdryp dem i en sigte. Lad herefter strimlerne snurre i sukkerlagen ½ time, og lad dem herefter trække 4-5 timer i lagen.
  2. Tag appelsinstrimlerne op af lagen, og læg dem på bagepapir på en bageplade. Giv dem ca. 1-1½ time i ovnen ved 125 gr., til de er tørre og sprøde. Afkøl dem.
  3. Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad, og dyp appelsinskiverne heri, så halvdelen er overtrukket med chokolade. Læg dem på bagepapir. Lad chokoladen stivne.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Mit håndarbejde

Juleophæng 10 dec 2016 18:34 Kirsten Skjerbek
Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha