Annonce
Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Annonce

Julens bedste opskrifter

Annonce

Annonce

Julelækkerier: Julens skønne konfekt & knas

Glæd dine julegæster med dejlige julelækkerier; Chokoladepanaforte, mandelkarameller, konfekt med svesker i madeira, træstamme med Kahlua, brændte mandler, ahornsirupfudge med rom og nødder, havregrynskugler og ingefærstykker.

 

► SE OGSÅ: Perfekt konfekt - 8 nemme opskrifter

 

► SE OGSÅ: 12 julekonfekter til den søde juletid

Annonce
Sådan gør du:
  1. Hæld kogende vand over mandlerne, og lad dem ligge i vandet, til skindet løsner sig. Hæld dem i en sigte, og smut dem. Fordel mandlerne i en bradepande, bland cashewnødderne i, og stil dem på midterste ovnribbe i ca. 8 min. ved 200 gr. Afkøl og hak dem. Kom hasselnødderne i en bradepande, og stil dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 8 min. Gnid skallerne af i et rent klæde. Hak nødderne.
  2. Kom hvedemel, kakaopulver, kanel, ingefær og i en skål, der kan tåle varme. Bland figner, dadler, kandiseret appelsin, sultanas, mandler, cashewnødder og hasselnødder i.
  3. Kom honning, sukker, farin og vand i en gryde. Lad det småkoge 5 min. Hæld det i skålen med nødderne. Kom chokoladen i. Bland det hele godt sammen. Pas på, sukkermassen er meget varm.
  4. Smør en springform, 22 cm i diameter, og klip et stykke bagepapir til bunden. Klip strimler af bagepapir, der passer til formens sider, og for formen med papiret. Kom dejen i, og bag panforten ved 160 gr. i ca. 45 min. på midterste ovnribbe. Server den afkølede panforte skåret i meget tynde skiver.
  5. Pynt panforten med et drys flormelis.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Mandelkarameller
(ca. 40 stk.)
125 g smør
1½ dl sukker
2 spsk. lys sirup
150 g (1¾ dl) brun farin
Sådan gør du:
  1. Smør et stykke bagepapir, og læg det i en 20 x 20 cm’s kageform.
  2. Kom smør, fløde, sukker, sirup og brun farin i en tykbundet gryde. Rør under opvarmning, til farinen er smeltet.
  3. Skru ned for varmen. Lad det småkoge under omrøring ca. 10 min. Kom en teske af massen i en glas koldt vand. Kan du tage karamellen op og rulle en kugle, er den klar. Opløses karamellen i vandet, skal den koge lidt længere. Kom hele mandler i.
  4. Hæld karamellen i formen, og lad den stivne. Tag karamelfirkanten ud af formen. Skær karamellen i små firkanter og pak dem ind i pergamentpapir.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Hak sveskerne, og lad dem trække en time i madeiraen. Ælt marcipanen i. Form en pølse, tryk den lidt flad i bunden, og skær 25 skiver af den. Lad dem hvile en times tid på bagepapir.
  2. Smelt den mørke chokolade, som beskrevet på side 30. Dyp marcipanstykkerne i chokoladen, og lad chokoladen stivne. Smelt den hvide chokolade, dyp en gaffel i den og lav mønster over chokoladestykkerne med tynde striber hvid chokolade. Opbevar konfekten i en tætsluttende boks et mørkt og køligt sted.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Ælt marcipanen med Kahlua og flormelis. Rul marcipanen ud på husholdningsfilm, 10 x 15 cm. Smør den bløde nougat over, og rul marcipanen sammen som en roulade. Lad den trække 1 time.
  2. Smelt chokoladen, som anvist på side 30. Overtræk træstammen med den smeltede chokolade. Lad chokoladen stivne. Pynt med høvlet, hvid chokolade, vent evt. til servering. Pak træstammen i en tætsluttende boks, og opbevar den køligt.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Brændte mandler
(1 glas)
200 g mandler
200 g sukker
4 spsk. vand
Sådan gør du:
  1. Kom mandler, sukker og vand i en gryde. Varm det op, til det bliver gråbrunt. Rør jævnligt.
  2. Rør nu hele tiden, til sukkeret smelter og lægger sig i et fint, glat gyldent lag på mandlerne.
  3. Fordel mandlerne på bagepapir på en bageplade. Lad dem størkne. Når de er helt afkølede, kan de opbevares i et tætsluttende glas.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Kog alt undtagen nødder og rom sammen over svag varme, til sukkeret er smeltet.
  2. Kog videre uden at røre, til massen når ’blød kugle’-stadiet eller med andre ord 115 grader på sukkertermometret.
  3. Tag massen fra ilden og rør nødder og rom i.
  4. Rør videre, til massen bliver tør og tyk.
  5. Tryk ud i en form foret med bagepapir og lad det køle lidt af.
  6. Skær ud til karameller, eller hvad man nu vil, og køl helt af.
Velbekomme!
Foto: Camilla Plum / Opskrift: Camilla Plum

Småretter, snacks & tilbehør
Havregrynskugler
(25-30 stk.)
½ dl sukker
2 spsk. kakao
150 g flødeost
1-2 spsk. appelsinsaft
Drys:
Sådan gør du:
  1. Kør alle ingredienser sammen i foodprocessoren. lad gerne massen hvile lidt, inden du triller den til kugler.
  2. Sigt lidt flormelis over kuglerne inden servering. server konfekten i konfektkapsler, eller sæt små pinde ved siden af til at tage dem med.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare

Den er afgjort for de voksne, denne klassiker. Køber du den syltede ingefær færdig, kan du sagtens øge mængden, men er den hjemmesyltet, er den dejlig stærk og skal bruges med forsigtighed.
Sådan gør du:
  1. Ælt marcipan og ingefær sammen. Form massen til en firkantet stang, og skær den i tykke, lidt uregelmæssige skiver.
  2. Skiverne overtrækkes med mørk chokolade og pyntes med et lille tryk af gaflen, når chokoladen er halvt stivnet.
Velbekomme!
Annonce

Julens lækkerier

Mit håndarbejde

Juleophæng 10 dec 2016 18:34 Kirsten Skjerbek
Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha