Annonce
Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Annonce
Annonce

Annonce

6 skønne julelækkerier med æbler

Julens æbler kommer i mange former, farver og faconer – her byder vi på:

Æbleskiver

Kandiserede æbler

Æble-tranebær kompot

Æbleskiver med svesker

Æbleflæsk

Æbler med gele

 

►SE OGSÅ: Te-toddy med rom og æble

►SE OGSÅ:  Kom kanel i kagen - 3 dejlige opskrifter

►SE OGSÅ: Julelækkerier: Julens skønne konfekt & knas

Annonce

Æber med gele er en skøn balance til anden, gåsen eller kalkunen.
Sådan gør du:
  1. Skær 3-4 æbler halvt igennem.
  2. Fjern kernehuset. Kog de halve æbler 3-5 min. i vand, der lige dækker, tilsat 2 dl sukker og saften af en halv citron.
  3. Tag æblerne op, og fyld dem med ribsgelé.
  4. Server æblerne til and, gås eller kalkun.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Kandiserede æbler er faktisk ret nemt at lave, og de både pynter og smager godt.
Sådan gør du:
  1. Vask æblerne og tør dem grundigt. Stik en træpind i hver, og stil dem på en bakke med bagepapir.
  2. Kog sukker, vand og eddike i en gryde over svag til jævn varme. Temperaturen skal være ca. 130 gr.
  3. Fjern gryden fra varmen, og dyp æblerne rundt i sukkerlagen til de er dækkede. Dyp herefter æb-let i kokosmel, og stil dem på bakken med bagepapir.
  4. Spis æblerne nylavede, når de er kolde.
Tips!
Kokos kan udskiftes med finthakkede nødder.
I princippet kan man også sagtens kandisere andre frugter, prøv f.eks. med faste pærer.
Velbekomme!
Opskrifter: Susanne Engelstoft Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
Sådan gør du:
  1. Dup skiverne tørre med køkkenrulle. Krydr med peber. Varm panden op ved god varme. Brun skiverne 1 min. på hver side. Skru ned til middelvarme, vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Drys med salt. Læg skiverne på køkkenrulle i ca. 1 min.
  2. Rens æblerne for kernehus, blomster og stilke, og skær dem uskrællede i tynde både. Steg æblebådene møre i lidt af stegefedtet, tilsæt timian, og steg det med et par min. Smag evt. til med lidt sukker. Fordel flæsk og æbler på et fad. Pynt evt. med ekstra timian.
Tips!
Brug ovnen Fordel flæskeskiverne på risten i en bradepande. Krydr dem med salt og peber. Stil bradepanden i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe ca. 20 min., til de er gyldne og sprøde. Læg dem ca. 1 min. på køkkenrulle. Æblerne er det nemmest at stege på panden.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Denne kompot smager fantastisk til kalvesylten.
Sådan gør du:
  1. Kog 2 skrællede æbler i tern med 1 løg i tern, 1 dl tørrede tranebær, 3 spsk. sukker og 1 dl æblejuice i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Æbleskiver med svesker
ca. 24 stk.
Svesker:
Æbleskiver:
1½ dl sødmælk
15 g gær
3 æg
½ dl sukker
25 g smør
200 g hvedemel
appelsinsaften fra sveskerne og flormelis
Sådan gør du:
  1. Kom svesker, appelsinsaft, sukker og kanel i en lille gryde, og kog det under låg i ca. 4 min. Fjern gryden fra blusset, og lad sveskerne trække, til de skal bruges.
  2. Kom sødmælk, kærnemælk og gær i en skål, og rør, til gæren er opløst. Del æggene i blomme og hvide, og kom æggeblommerne i dejen. Tilsæt sukker, appelsinskal og kardemomme. Smelt smørret, og tilsæt det til dejen sammen med hvedemelet lidt ad gangen. Pisk dejen grundigt sammen med piskeris, til den er helt jævn. Vend stiftpiskede æggehvider forsigtigt rundt i dejen.
  3. Opvarm æbleskivepanden med lidt smør i hullerne, og fyld dem halvt med dej. Kom en sveske i hver, og lad dem stå et minut, til skallen er brun, men stadig fugtige indeni. Brug en lille træpind til at vende æbleskiverne, så de bliver runde.
  4. Server æbleskiverne med flormelis og saften fra sveskerne.
Tips!
Æbleskiverne kan også, som navnet antyder, laves med en æbleterning i midten, eller de kan laves helt uden noget i midten.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Æbleskiver med sukker og syltetøj hører sig julen til.
Sådan gør du:
  1. Rør alle ingredienserne sammen. Hviderne kan evt. piskes, men det er ikke nødvendigt.
  2. Bag æbleskiverne ved jævn varme i lidt smør. Disse æbleskiver er bedst, hvis de spises næsten direkte fra panden.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Julens lækkerier

Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper