Annonce
Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Annonce

Julens bedste opskrifter

Annonce

Annonce

Julefrokost uden stress

Her får du en overskuelig julefrokostmenu, som gør, at du også får tid til at nyde maden og samværet med dine gæster.

 

Arbejdsplan

God planlægning er det, der holder stressen fra døren, når du har gæster. Så lav, hvad du kan på forhånd, så du i stedet får tid til at hygge dig med dine gæster.

 

Lav dagen før:

Fetamousse

Anderilette

Frikadeller

Dejen til den indbagte brie: Pak den om osten. Læg den på bagepapir. Pak det hele i en plastpose, og stil det i køleskabet. Vent med at bage osten, til lige før gæsterne kommer, eller mens I spiser de første retter.

 

Tip

Server evt. en god kage eller dessert efter osten, prøv f.eks. en lækker espressomousse med knas »

 

► SE OGSÅ: Julefrokost for pigerne

Annonce

Småretter, snacks & tilbehør


Sværhedsgrad: Middel
Tidsforbrug: 4¾ time, heraf arbejdstid: 45 min.
Røget laks med fetamousse og peberrod
(6 pers.)
Fetamousse:
4 blade husblas
200 g fetaost
Desuden:
2 spsk. olivenolie
Sådan gør du:
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 5 min. Knug den, og smelt den i den varme hønsebouillon. Køl bouillonen af, til den er lunken.
  2. Kom fetaosten i en foodprocessor eller blender, og miks den. Tilsæt husblassen, og miks igen. Pisk fløden til skum, og vend fetaostemassen i. Kom moussen op i en skål, og sæt den i køleskabet ca. 4 timer.
  3. Lav kugler af fetamoussen med en ske. Arranger den på tallerkner sammen med grøn salat, laks, dild og citronbåde. Dryp lidt olivenolie over. Pynt med peberrod over laksen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehør


Sværhedsgrad: Middel
Tidsforbrug: 1 time, heraf arbejdstid: 35 min.
Indbagt brieost
(6 pers.)
Dej:
50 g smør
100 g hvedemel
¼ tsk. salt
Desuden:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i mel og salt. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile tildækket og koldt i ca. ½ time.
  2. Del dejen i 2, og rul hver del ud til en rund plade (ca. 15 cm i diameter). Læg osten midt på den ene dejplade, og pensl dejen uden om med sammenpisket æggehvide. Læg den anden dejplade ned over osten, og pres pladernes kanter godt sammen. Tryk kanten sammen med en gaffel. Læg den indpakkede ost på bagepapir i en pæn tærteform. Pensl med æggehvide. Bag osten ca. 25 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe. Server osten varm med solbærsyltetøj til.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Brun andelårene i en gryde. Hak hvidløgsfeddene fint. Skær løg, persillerod og gulerod i meget små tern. Svits kort grønsagerne med i gryden. Kom hvidvin, laurbærblad og timian i gryden, og kog op. Hæld vand over, så det lige dækker. Krydr med salt og peber.
  2. Kog andelårene ca. 3½ time, til de er meget møre. Pil kødet fra benene, og kasser skindet.
  3. Riv kødet i trevler med et par gafler i en skål. Kog lagen ind til 1½ dl, og kom den over kødet i et syltetøjsglas eller en porcelænsform. Smag til med salt og peber. Pres det hele godt sammen. Stil anderilletten koldt natten over.
Tips!
Anderillettes kan også købes færdig på dåse eller bestilles hos mange slagtere.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehør


Sværhedsgrad: Nem
Tidsforbrug: 1 time, heraf arbejdstid: 1 time
Sådan gør du:
  1. Rør kødet med salt. Rør de øvrige ingredienser i.
  2. Steg farsen til små frikadeller i en blanding af olivenolie og smør. Server med rugbrød og rødkål.
Tips!
Har du stegt frikadellerne dagen før, så lun dem i ovnen inden servering.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper
Skråplan 21 nov 2016 09:16 Elisabeth120312