Annonce
Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Annonce

Julens bedste opskrifter

Annonce

Annonce

Julefrokost med et twist eller to

Så er det tid til at invitere på en herlig julefrokost. Vi har sat de gode, gamle klassikere på menuen … dog med et lille twist eller to.

Karrysild
Kryddersild med kapers-dild-dressing
Anderillette med sauterne
Æbleflæsk med timian
Peberrullepølse med persille
Leverpostej med bacon og champignon
Appelsinsalat med granatæblekerner
Røget laks med flødepeberrod
Chokolademarcipantærte

 

► SE OGSÅ: Nem og lækker frokost: 5 opskrifter

► SE OGSÅ: Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner

► SE OGSÅ: Julefrokost for pigerne

Annonce
Sådan gør du:
  1. Pisk fløden til blødt skum, og vend den i mayonnaisen. Rør karry og løg i. Skær æg og æble i små tern, og vend dem i. Smag til med salt og peber.
  2. Skær sildene i 3-4 cm stykker. Vend sildestykkerne i, eller server karrymayonnaisen til silden. Pynt med æbletern, rødløgsringe og et drys karry.
  3. Stegte sild i eddikelage: Begynd med at koge en eddikelage af 2 dl sukker, 2½ dl æble- eller hvidvinseddike og 2 tsk. sorte peberkorn. Vend 6-8 sildefileter i rugmel blandet med salt og peber. Steg dem i smør, til de er gyldne og gennemstegte. Hæld marinaden over de nystegte stadig lune sild i en skål. Lad det trække i køleskabet 2-3 timer. Pynt med løgringe.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skær sildene i 3-4 cm stykker, og læg dem i en skål.
  2. Rør cremefraiche, mayonnaise, kapers, løgtern, evt. worcestersauce, dild, sennep, salt og peber sammen. Fordel cremen over silden, eller server den til. Pynt med dild, evt. løgringe og kapers.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Kom andelårene i et ovnfast fad med låg, eller brug en stegegryde, hvor låg og håndtag kan tåle ovnvarme. Hæld sauterne over andelårene. Krydr med timian, salt og peber. Stil fadet i ovnen ved 160 gr. på midterste ovnribbe 3 timer, kødet skal være så mørt, at det nemt løsnes fra benene. Afkøl anden i stegelagen, til den er lunken. Pil kødet fra benene, og kasser ben og skind. Riv kødet i trevler med et par gafler i en skål, og stil det tildækket i køleskab.
  2. Kom det afsmeltede andefedt og skyen i en gryde, og kog det op. Si det over i en anden lille gryde. Lad det afkøle helt i køleskab, så deler det sig i en sky, som ligner gelé og fedt. Bland sky-geléen i andekødet, og kom evt. også 1-2 spsk. andefedt i. Krydr med salt og peber. Stil anderilletten koldt natten over.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Dup skiverne tørre med køkkenrulle. Krydr med peber. Varm panden op ved god varme. Brun skiverne 1 min. på hver side. Skru ned til middelvarme, vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Drys med salt. Læg skiverne på køkkenrulle i ca. 1 min.
  2. Rens æblerne for kernehus, blomster og stilke, og skær dem uskrællede i tynde både. Steg æblebådene møre i lidt af stegefedtet, tilsæt timian, og steg det med et par min. Smag evt. til med lidt sukker. Fordel flæsk og æbler på et fad. Pynt evt. med ekstra timian.
Tips!
Brug ovnen Fordel flæskeskiverne på risten i en bradepande. Krydr dem med salt og peber. Stil bradepanden i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe ca. 20 min., til de er gyldne og sprøde. Læg dem ca. 1 min. på køkkenrulle. Æblerne er det nemmest at stege på panden.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Kog og afkøl saltlagen. Kom den i en stor glasskål. Læg slaget heri. Læg en tallerken over, så kødet bliver under lagen.
  2. Dæk skålen til med plastfilm. Stil den i køleskab. Lad slaget trække 2 døgn.
  3. Tag slaget op af saltlagen, og læg det på et stort skærebræt. Bank evt. slaget lidt ud, så tykkelsen er ensartet.
  4. Drys med peber og allehånde. Fordel løg og persille over. Rul stramt sammen, som en roulade. Snør pølsen stramt med en bomuldskødsnor.
  5. Bring en gryde vand i kog, der skal være nok til lige at kunne dække pølsen. Kom laurbærblade, løg, peberkorn og pølsen i. Bring vandet i kog. Lad pølsen småkoge ca. 2 timer under låg. Tag pølsen op på et fad. Lad den køle af, til den er lunken. Læg pølsen i en fryseegnet plastpose, den kan også tåle varme. Læg pølsen i posen i en rullepølsepresse eller i en brødform med en mindre form over. Læg noget tungt i den øverste form, og bind evt. formene stramt sammen med snor. Stil pølsen i køleskab natten over.
  6. Skær kødet i tynde skiver.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Hak lever, spæk, bacon, løg og champignon i en køkkenmaskine eller i en foodprocessor. Du kan også få slagteren til at lave en hakket blanding af lever, spæk og bacon til dig. Så hakker du champignonerne, og river løgene, og rører dem i. Rør nu æg, salt og krydderier i.
  2. Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet i. Kom lidt mælk i ad gangen under omrøring. Kog jævningen sammen 3-4 min. under omrøring. Rør opbagningen i levermassen.
  3. Smør et par aluforme eller brødforme. Kom levermassen i. Bag leverpostejen i ovnen ved 175 gr. på nederste ovnribbe ca. 1½ time. Steg baconskiverne sprøde, og afdryp dem på køkkenrulle. Svits champignonerne på panden i det afsmeltede baconfedt. Pynt leverpostejen med stegt bacon og svitsede champignon.
Tips!
Bruger du små aluforme, skal de bage ca. 1 time. Vil du lave flødeleverpostej, kan du udskifte 2 dl af mælken med piskefløde. Champignonerne i leverpostejen kan udskiftes med 100 g mosede kogte kartofler.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skær skræl og hvide hinder af appelsinerne, og skær dem i skiver. Halver, og tag kernerne ud af granatæblet med en ske ned i en skål. Fjern hinder. Arranger appelsinskiver på et fad. Fordel granatæblekerner over. Dryp med honning. Pynt med mynte.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Fordel laksen på et fad. Pynt med rødløgsringe og dild.
  2. Pisk flødeskummet til blødt skum.Tilsæt sukker og salt. Rør eddiken i, og vend peberroden i.
  3. Server laksen med flødepeberrod. Du kan også som her vælge at servere laksen som en lille starter på frokosten, hvor du på forhånd har lavet fluteskiverne klar med laks og pyntet med flødepeberrod, rødløgringe og dild.
  4. Grønkålssalat med avocado: Server evt. også denne lækre salat til laksen. Skyl og afdryp ca. 100 g rå grønkålsblade. Hak dem meget fint, gerne i en foodprocessor. Skær 2 avocadoer i tern. Skær 1 stor rød peberfrugt i små tern. Bland grønkål, avocado, peberfrugt og 1 spsk. rødløgstern i en skål. Vend saften af 1 limefrugt og 2 spsk. olivenolie i salaten. Krydr med salt og peber. Rist 25 g mandelflager på en tør pande, og drys dem over salaten.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i hvedemelet. Saml dejen med ægget. Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Udrul dejen, og for en smurt tærteform ca. 22 cm i diameter hermed.
  2. Forbag tærtebunden ca. 10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
  3. Hak chokoladen. Smelt langsomt smørret i en gryde sammen med sukkeret. Kom hakket chokolade og kaffe i. Tag straks gryden fra varmen, og rør det jævnt. Rør et æg i ad gangen. Vend marcipanen i. Kom chokoladedejen i tærtebunden. Bag tærten ved 180 gr. i ca. 40 min. Afkøl tærten. Pynt evt. med sigtet flormelis.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Julens lækkerier

Mit håndarbejde

Juleophæng 10 dec 2016 18:34 Kirsten Skjerbek
Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha