Annonce
Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Annonce

Julens bedste opskrifter

Annonce

Annonce

Julefrokost for pigerne

Overrask dine veninder med en hyggelig pige julefrokost – du kan plukke af retterne her, alt efter hvad du har af tid og overskud til at kokkerere. Mange af forberedelserne kan du lave dagen før, så du har tid til at nyde frokosten. Vores forslag til en skøn julefrokost for pigerne er:

 

Hjertebruschetta med røget laks

Andebryst med æble-bønne-salat

Æbleflæsk på pind

Brieost med syltede nødder og tørret frugt

Blackout cake

 

► SE OGSÅ: Lav en julefrokost med tradition og twist

► SE OGSÅ: Let og lækker julefrokost

Annonce
Sådan gør du:
  1. Rist brødskiverne, og smør mayonnaise på. Læg lakseskiverne over. Kværn peber over. Pynt med peberrod og dild.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Snit andebrystskindet. Vend andebrysterne i teriyakisauce. Krydr kød og skind med salt og peber. Læg andebrysterne på en rist over en bradepande. Stil dem i ovnen ved 225 gr. på midterste ovnribbe i ca. 25 min. Lad kødet trække ca. 15 min. Skær kødet i tynde skrå skiver.
  2. Skær æblerne i tynde både. Nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand ca. 6 min. Afdryp dem i en sigte. Skyl og afdryp spinaten godt.
  3. Pisk sennep, olie og æbleeddike sammen, og krydr med salt og peber. Vend spinat, bønner og æbler i. Fordel salaten på et fad. Rist mandelflagerne på en tør pande, og drys dem over. Server salaten til andebrysterne.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Svits kort løgternene i olie i en gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser til marinaden, og kog det sammen 4-5 min. under omrøring. Afkøl marinaden.
  2. Vend kødet i marinaden. Stik kødet på spyd (ud og ind som når man syr i et stykke stof). Drej evt. kødet rundt, så du får en spiral. Læg spyddene på en smurt rist over en bradepande. Stil bradepanden i ovnen ved 225 gr. i ca. 40 min. på midterste ovnribbe. Vend spyddene efter halvdelen af stegetiden.
  3. Rens æblerne for kernehus, og skær dem i tynde både. Steg æblebådene møre i smør på en pande. Smag til med lidt sukker, og pynt med rosmarin. Server æblerne til spyddene sammen med rugbrød.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Kog valnødder, abrikoser skåret i kvarter og tranebær op i vand 3-4 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Kom dem herefter i et rent, skoldet glas.
  2. Kog sukker og vand op, til sukkeret er smeltet. Kom honning og appelsinskal i.Kog det sammen et par min. Hæld lagen over valnødder, abrikoser og tranebær. Luk glassene til. Opbevar dem i køleskab. Det kan holde sig et par uger.
  3. Læg brieosten på et fad. Fordel noget af valnøddeblandingen over, og server resten til.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Denne drøm af en chokoladekage stammer fra Brooklyn i New York
Sådan gør du:
  1. Fyld: Kog vandet op i en gryde, og tilsæt kakaopulver, sukker og chokolade. Rør, til sukker og chokolade er smeltet. Udrør majsstivelsen i vandet, og rør det i. Kog op ca. 1 min. under omrøring. Tag gryden fra varmen, og rør smør og vanilje i. Kom det i en skål, dæk den til med husholdningsplastfilm, og stil den i køleskabet.
  2. Kagebundene:Tænd ovnen på 180 gr. For 2 springforme (22 cm i diameter) med bagepapir. Kog mælken op i en gryde. Tag gryden fra varmen, og rør chokolade og kakaopulver i, til chokoladen er smeltet. Sigt hvedemel og bagepulver i en skål. I en anden skål piskes smør og sukker, til det er cremet og luftigt. Pisk et æg i ad gangen. Rør chokolademassen i. Vend melblandingen i. Kom vanilje i. Hæld dejen i formene. Bag kagerne ca. 40 min. på midterste ovnribbe. Afkøl kagebundene, og flæk hver bund i 2 bunde, så du har 4 bunde i alt.
  3. Frosting: Smelt smør og chokolade over vandbad eller i mikroovn. Lad det køle lidt af. Kog 1 dl vand, og lad vandet køle af i 5 min. til det er lunkent. Tilsæt vand, sirup og vanilje til chokolademassen, og pisk det med en håndmikser til en luftig creme. Lad cremen hvile 30 min. tildækket i køleskab. Bliver frostingen for fast, kan du give den kort tid over vandbad, og piske den igennem igen.
  4. Læg kagen sammen: Læg en bund på et kagefad. Fordel en tredjedel af fyldet herpå. Gentag med 2 af de andre bunde, og læg til slut den sidste bund over. Smør frostingen over kagens top og sider. Stil kagen tildækket i køleskab 30 min. eller til næste dag. Pynt evt. kagen med hindbær og flødeskum. eller server det til.
Tips!
Du kan lave kagen 1-2 dage i forvejen. Dæk den til med husholdningsplastfilm, og kom den i en fryseegnet plastpose. Stil den i køleskab, og tag den ud en times tid før servering.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Julens lækkerier

Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper