Annonce
Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Annonce

Julens bedste opskrifter

Annonce

Annonce

Juleflæsk på 5 spændende måder

Lær at lave den perfekte flæskesteg til jul, og se, hvordan du kan trylle stegen til helt nye retter, der er lækre både som aftensmad og til frokost.

Prøv f.eks. en god omgang biksemad eller en flæskestegssandwich som reparationsmad oven på julefrokosten. Her får du opskrifterne på:

Timianflæskesteg med hvidkålssalt

Flæskestegssandwich med julestemning

Flæskesteg med gulerodsmos og ristede porrer

Biksemad de luxe

Julepie

 

 ► SE OGSÅ: Flæskesteg med lynsyltede agurker

Annonce
Sådan gør du:
  1. Sørg for, at der kommer salt mellem alle sværene. Klip laurbærbladene i to på langs. Stik de halve laurbærblade ned mellem sværene.
  2. Bland timian og salt sammen, og fordel saltet på kødet i et jævnt lag. Lad gerne stegen stå 1 døgn og trække i køleskabet, i et fad med klæde over.
  3. Indstil ovnen på 200 gr., og stil stegen midt i en kold ovn i ca. 1½ time. Stegetermometeret skal vise 65 gr. i midten af kødet. Hvis sværen ikke er sprød ved 55 gr., skru da ovnen op på 250 gr., og giv den god varme de sidste 10 til 15 min.
  4. Skær hvidkålen i tynde strimler, og blancher dem i kogende vand tilsat salt. Kog kålen i ca. 1 min. Kom kålen i en si, og hæld kortvarigt koldt vand over. Læg hvidkålen på et klæde, så vandet suges væk.
  5. Skræl jordskokkerne, og skær dem i helt tynde skiver. Skær æblet i små tern, og kom æble og jordskokker i en skål med hvidkålen. Tilsæt græskarkerner og tyndtskåret porre.
  6. Pisk dressingen sammen, og vend den straks i salaten.
  7. Fjern fedtlaget fra stegeskyen. Kom stegesky og æblecider på panden, og bring det i kog. Ryst fløden godt, og kom den på panden. Rør i saucen, til den koger, og lad den koge 1 min. Hak lidt frisk timian, og kom den i sammen med salt og peber.
  8. Skær stegen i skiver, og server den med salat, sauce og kartofler.
Tips!
Sørg for, at stegen står i fadet, så sværen ligger så vandret som muligt. Klods den evt. op med en kartoffel eller sølvpapirkugler, hvis den hælder lidt.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift Susanne Engelstoft Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Skræl gulerødderne og begge slags kartofler, og skær dem i tern. Kog rodfrugterne i letsaltet vand, til de er helt møre. Hæld vandet fra, og mos grønsagerne med en kartoffelmoser eller gaffel. Tilsæt rosmarin, muskatnød, fløde, salt og peber, og mos det hele godt.
  2. Skær porrerne i tynde skiver. Steg dem på panden i smør over svag varme i ca. 10 min., eller til de er brune og lækre. Krydr med salt og peber.
  3. Lun flæskestegen, og server den med gulerodsmosen, de ristede porrer og brød.
Tips!
Undlad at bruge en stavblender, når du laver mos, da der så er risiko for, at mosen bliver ’lang’.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift Susanne Engelstoft Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Skær flæskestegen i tern, og stil det til side.
  2. Skær bacon i tern, og rist dem på panden, til de er sprøde. Fjern baconen fra panden, og læg den på køkkenrulle. Rengør panden for fedt.
  3. Skær kartofler og selleri i tern (ca. 1½ × 1½ cm). Skær løgene i både og porren i ringe. Kom olien på panden, og steg kartofler, selleri, løg og porre, til det mørner over svag til jævn varme.
  4. Kom flæskestegsternene på, og varm dem godt op på panden. Krydr med salt og peber.
Tips!
Biksemad smager også godt med et spejlæg og et drys af purløg.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift Susanne Engelstoft Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Skær smør i grove tern, og kom det i en foodprocessor sammen med mel, og kør til det er hakket helt. Tilsæt æg og salt, mens den kører. Kom dejen ud på bordet, og saml den hurtigt. Læg gerne dejen i papir, og lad den hvile i køleskabet 1 times tid.
  2. Lav imens fyldet klar. Skær kødet uden svær i små tern. Hak løg, selleri, grønkål og hvidløg fint. Hak valnødder og tranebær groft. Hæld fløden på, og krydr med salt og peber.
  3. Rul dejen ud, og lav én stor eller flere mindre pier. Beklæd en smurt eller bagepapirsbelagt form med dej, gem noget af dejen til låg. Kom fyldet i, og læg et låg af dej på til sidst, prik eller skær et par huller (evt. i hjerteform) i dejen, så dampen kan komme ud.
  4. Stil svinekødspierne midt i en varm ovn i ca. 30 min. ved 180 gr. Tag dem ud af ovnen, når de er fint brune, og du har fornemmelsen af, at dejen er gennembagt.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift Susanne Engelstoft Rasmussen
Annonce

Julens lækkerier

Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper
Skråplan 21 nov 2016 09:16 Elisabeth120312