Annonce
Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Annonce

Julens bedste opskrifter

Annonce

Annonce

Jul med smag af æbler - 4 skønne opskrifter

Danske juleæbler er nogle af de bedste æbler i verden, så nyd dem i rigelige mængder. Her får du 4 muligheder for at forsøde julen med lidt æblegodter:

 

Karamelglaserede æbler

Mormors bagte æblekage

Æbletrifli

Marcipanæbletærte

 

► SE OGSÅ: 7 opskrifter med æbler og græskar

Annonce
Sådan gør du:
  1. Puds æblerne, så de skinner. Stik en pind i hver.
  2. Kog fløde, sukker og sirup sammen i en gryde ca. 7-10 min. Kom lidt af karamellen i et glas med koldt vand. Kan karamellen trilles til en kugle, er den klar, ellers skal den koge lidt længere. Dyp æblerne heri. Stil dem i f.eks. en kande, til karamellen er stivnet.
Tips!
Pigeoner er … … små flotte røde æbler med en sødlig og karakteristisk aromatisk smag. Fint spiseæble, men også god i madlavning. Koger nemt ud. Meget dekorative i frugtskålen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Hak mandlerne med brødkrummen i en foodprocessor. Pisk æg og de 150 g sukker sammen, til det er luftigt.
  2. Vend brødkrumme og mandler i. Rør de 75 g smør, fløde, vaniljekorn og bagepulver i. Hæld dejen i et smurt ovnfast fad, ca. 20 x 28 cm. Skræl æblerne, og skær dem i tern. Fordel dem over dejen. Drys de 50 g sukker over. Hæld 15 g smeltet smør over.
  3. Bag kagen v ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 50 min.
Tips!
Her har vi pyntet den bagte æblekage med friske æblebåde, lidt flødeskum og citronmelisse.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skær de uskrællede æbler i kvarter, og fjern stilk og kernehuse. Skær nu æblerne i små tern, ca. 1 x 1 cm. Kom æbletern, brombær, sukker og vand i en gryde, og kog det sammen ca. 5 min. Afkøl.
  2. Kom æg, mælk, majsstivelse, sukker og vaniljekorn i en gryde, og pisk det jævnt. Kog cremen op, til den bobler under omrøring. Lad den boble ca. 1 min., mens der røres hele tiden. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl cremen. Pisk fløden til skum, og vend den i cremen.
  3. Fordel makronerne i glas. Hæld sauterne over. Kom æbleblanding og creme lagvist over. Lad gerne desserten trække tildækket i køleskab et par timer. Her har vi pyntet med citronmelisse.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt sukkeret. Saml dejen med æggeblomme og evt. lidt koldt vand. Lad dejen hvile indpakket i plastfilm 30 min. i køleskabet. Udrul dejen, og for en smurt tærteform, 24 cm i diameter, med den.
  2. Pisk æggehviderne stive, og pisk de 75 g sukker i til sej en marengs. Kom marcipan i. Fordel massen i tærten. Skær æblerne i både, og vend dem i citronsaft og sukker. Fordel dem pænt i tærteformen.
  3. Bag tærten ca. 55 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe.
  4. Smelt geléen i en lille gryde, og pensl den over æblerne.
Tips!
En æblebådsudstikker er et godt redskab, hvis du hurtigt og smukt vil udskære æbler i både. Spørg efter den hos isenkræmmeren. Du presser bare redskabet ned over æblet, så udstikker den kernehuset og skærer æblet i både på én gang.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Julens lækkerier

Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper