Annonce
Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Annonce

Julens bedste opskrifter

Annonce

Annonce

En chokoladelækker jul: 5 søde opskrifter

Chokolade giver julekagen og juledesserten et ekstra pift. Her giver vi dig 5 lækre opskrifter med chokolade:

Chokoladecookies

Chokoladebrownies

Chokolademousse med kanel og ingefær

Chokoladetærte

Sarah Bernhardt kager

 

► SE OGSÅ: Chokoladetoppe med knas

►SE OGSÅ: Chokolade-cookies med snedrys

► SE OGSÅ: Ugens lækkeri: Chokoladetærte med blåbær

Annonce

BagværkSøde sager og drikke
Gode til kaffepausen, eftermiddagsteen eller til at pleje den søde tand … disse knasende sprøde småkager er slet ikke til at modstå.
Cookies
50 stk.
200 g mel
200 g smør
130 g flormelis
1 æg
Sådan gør du:
  1. Mel og smør smuldres i hånden eller foodprocessoren. Tilsæt flormelis, nødder og chokolade, og bland godt. Ælt dejen sammen med æg.
  2. Tril dejen til kugler, og læg dem på pladen. Giv hver dejkugle et lille tryk, og bag kagerne 8-10 min. ved 175 gr.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare

Bagværk
Disse brownies er faste, foretrækker du dem mere tunge og fugtige, skærer du 5 min. af bagetiden.
Sådan gør du:
  1. Smelt smør og chokolade sammen. Pisk æg og sukker til stabilt skum. Sigt mel og bagepulver i æggemassen, tilsæt chokolade-smørblandingen og de hakkede nødder, og rør dejen sammen.
  2. Læg bagepapir i en lille bradepande (ca. 18 x 20 cm), og hæld dejen i formen. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 30 min.
  3. Disse brownies er faste, foretrækker du dem mere tunge og fugtige, skærer du 5 min. af bagetiden.
  4. Lad den stå 5 min., inden den vendes ud og lægges til afkøling på en rist.
  5. Smelt lidt chokolade i en kogepose, klip et lille hjørne af, og tegn tynde pyntestriber ud over kagen, inden den skæres i firkanter.
Velbekomme!

Søde sager og drikke
Her er desserten, der vil gøre selv den største dessertelsker helt blød i knæene, og så er det en perfekt gæstedessert, der præsenterer sig flot.
Sådan gør du:
  1. Hak chokoladen groft, og smelt den over vandbad. Lad chokoladen køle af.
  2. Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret. Pisk igen, til æggehviderne er blanke og seje (ca. 3-4 min.). Vend forsigtigt æggehviderne i chokoladen sammen med ingefær og kanel. Vend til moussen er ensartet.
  3. Fordel chokolademoussen i 4 glas. Stil glassene med mousse på køl mindst 1 time.
  4. Pisk fløden til skum, og fordel det på hver anretning, pynt med violer og chokoladekringler.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i melet. Saml dejen med æggeblommerne og evt. lidt koldt vand. Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Rul dejen ud, og for en smurt tærteform (ca. 22 cm i diameter) med den.
  2. Forbag tærtebunden ca. 10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
  3. Hak chokoladen. Smelt langsomt smørret i en gryde sammen med sukkeret. Kom hakket chokolade og kaffe i. Tag straks gryden fra varmen, og rør det jævnt. Rør et æg i ad gangen. Vend hvedemelet i. Kom chokoladedejen i tærtebunden. Bag tærten ved 180 gr. i ca. 40 min. Afkøl tærten. Pynt med sigtet kakaopulver. Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovn, og lav mønstre over tærten med den hvide chokolade, brug en ske eller en gaffel.
  4. Rul tærtedejen ud på et stykke bagepapir, så er det nemt at beklæde tærteformen, uden at dejen går i stykker. Fjern forigtigt bagepapiret.
  5. Når du har forbagt tærtebunden 10 min. hælder du chokoladedejen i. Bag tærten ved 180 gr. i ca. 40 min. Fyldet skal være konfektagtig og fugtigt efter bagningen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Sarah Bernhardt kager
20-25 stks (4 cm i diameter)
Trøffelfyld:
Pynt:
½ tsk. olie
Sådan gør du:
  1. Hak chokoladen mellemfint, og hæld den op i en skål. Kog fløden op, hæld den over chokoladen, og rør massen jævn. Stil den koldt til næste dag, og pisk den luftig.
  2. Smør trøffelfyldet på makronerne i en lille top. Stil kagerne koldt.
  3. Smelt forsigtigt chokoladen sammen med olien. Pensl kagerne med den flydende chokolade, pynt med violer, og stil dem koldt.
Tips!
Chokoladen smeltes over vandbad eller i mikroovnen. Den røres med en smule majsolie, hvorefter det er nemt at overtrække med en bagepensel. Kagerne kan fryses.
Velbekomme!
Annonce

Julens lækkerier

Mit håndarbejde

Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper
Skråplan 21 nov 2016 09:16 Elisabeth120312
Toilettaske 12 nov 2016 14:42 Anette Schultz