Annonce
Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Annonce
Annonce

Annonce

6 skønne med skinke

Her har du opskriften på en juleskinke, og får du rester tilovers, er der såmænd også nogle opskrifter med dem.

Sennepsglasseret juleskinke med brunede kartofler og appelsinsalat

Frokostsalat med skinke og rugbrødschips

Tarteletter med skinke og svampe

Smørrebrød med skinke og æblepickles

Bruschetta med skinke salat

Skinke med flødespinat og brunede kartofler

 

► SE OGSÅ: Sennepsglaseret skinke og salat med æble

► SE OGSÅ: Julefisk & juleskinke til juledagene

► SE OGSÅ:  Julefrokost med et twist eller to

Annonce
Sådan gør du:
  1. Læg brødskiverne på bagepapir på en bageplade. Pensl med olie, og drys med lidt salt. Stil dem i ovnen, gerne ved varmluft ved 150 gr. i 20-25 min. Afkøl skiverne, og bræk i små chips.
  2. Nip bønnerne, og kog dem 5-6 min. i letsaltet vand. Kun 4-5 min., hvis de er fra frost. Overbrus kort med koldt vand. Afdryp dem i en sigte. Skyl og afdryp salaten grundigt. Skær tomaterne i halve. Bland skinke, salat, bønner og tomater.
  3. Pisk dressingen sammen, og vend den i salaten. Drys rugbrødschips over. Drys evt. også flager af parmesanost over.
Tips!
Drys evt. små stegte tern af persillerødder over salaten.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Rens champignonerne, og skær dem i skiver eller kvarter. Steg dem gyldne i 10 g smør på en pande. Smelt de sidste 25 g smør i en gryde. Rør hvedemelet i. Tilsæt kogende bouillon lidt ad gangen under omrøring. Kom fløden i. Kog stuvningen sammen ca. 5 min. under omrøring.
  2. Tilsæt skinke, de fleste champignoner og persille. Kog op under omrøring. Smag til med sennep, salt og peber
  3. Varm tarteletterne i ovnen. Fyld den varme stuvning i. Server dem pyntet med æbletern, resten af champignonerne og persille.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Smør brødskiverne. Fordel salatblade og skinke på hvert stykke.
  2. Skær æblet i tynde både. Pynt skinkemadderne med pickles, æblebåde og timian.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skær fluten i skiver, og rist dem.
  2. Hak skinken fint på et skærebræt. Rør rødløg, mayonnaise, cremefraiche, sennep, salt og peber sammen. Vend skinken i.
  3. Kom skinkesalaten på fluteskiverne. Pynt med kapers og dild.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Kog spinaten op i en gryde i 1 dl vand 2-3 min. Afdryp spinaten i en sigte. Læg spinaten på et skærebræt, og hak den groft igennem.
  2. Smelt smørret i en gryde, og rør hvedemelet i. Rør fløden og mælken i, og kog stuvningen igennem under omrøring 4-5 min. Smag til med muskatnød, salt og peber. Kom spinaten i. Varm stuvningen igennem under omrøring. Server stuvningen til skinken sammen med brune kartofler og sennep.
Tips!
Er skinken f.eks. fra dagen før, kan du varme den i lidt bouillon i en gryde.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Sennepsglaseret juleskinke (10 pers): 1. Læg skinken i koldt vand 1 time. Aftør den, og læg den på en rist over en bradepande. Stik et stegetermometer ned i kødets centrum. Hæld 2-3 dl vand i bradepanden. Steg skinken i ovnen ved 125 gr. Når stegetermometret viser 75 gr., er skinken færdig. Det tager 2-4 timer alt efter ovntype og kødtykkelse, derfor er det også helt nødvendigt at anvende stegetermometer, helst af den digitale type. 2. Skær sværen af skinken. 3. Rør sennep, sirup, farin,
  2. Rødbedesalat med appelsin (8-10 pers.): 1. Kog rødbederne ca. 1 time i vand under låg. Kom dem i en sigte, og overbrus dem med koldt vand. Smut skindet af dem. Skyl dem under koldt vand. Skær rødbederne i skiver eller tern. 2. Skær skrællen og den hvide hinde af appelsinerne. Skær appelsinerne i skiver. 3. Skyl rucolaen, og afdryp den godt. Fordel den på et fad sammen med rødbeder og appelsinskiver. 4. Pisk dressingen sammen, og dryp den over. Fordel smuldret fetaost over. Rist pinjekernerne på en tør pande, og drys dem over.
  3. Brunede kartofler (8-10 pers.): 1. Kog og pil kartoflerne. Kom kartoflerne i et dørslag, og skyl dem under koldt vand. Smelt sukkeret på en dyb pande ved middelstærk varme. Kom smørret i. Når smørret bruser op, kommes kartoflerne i. 2. Vend rundt i kartoflerne, til de er brune på alle sider.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper