Annonce
Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Annonce

Julens bedste opskrifter

Annonce

Annonce

6 lækre opskrifter på konfekt

Ingen jul uden konfekt. Her giver vi dig opskrifterne på kanelkugler, chokoladetern, mozartkugler, nougattern med marcipan, orangetoppe  og øl-marcipan med kandiserede violer.

 

►SE OGSÅ : De mest gængse konfektfejl (og hvordan du undgår dem)

► SE OGSÅ: En chokoladelækker jul: 5 søde opskrifter

► SE OGSÅ: Ugens lækkeri: Kandiserede æbler


Annonce

Juleknas til adventshygge.
Chokoladetern med marcipan og tranebær
(20 stk.)
2 spsk. cognac
150 g marcipan
Sådan gør du:
  1. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad sammen med nougat og kaffe. Rør cognac i. Skær marcipanen i mindre tern, og rør dem i chokoladeblandingen sammen med tranebær.
  2. For en form (10 x 20 cm) med plastfilm. Hæld massen i, og stil det i køleskabet til det er stivnet. Skær blandingen i tern lige inden servering.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Ælt marcipanen med appelsinsaft, appelsinskal og kanel og rul den til kugler. Lad dem trække 1 times tid.
  2. Hak chokoladen. Smelt to tredjedel af den i mikroovn eller over vandbad. Rør den sidste tredjedel i. På denne måde undgår man, at chokoladen bliver grå. Dyp kuglerne i chokoladen.
  3. Opbevares mørkt og køligt i en lukket beholder.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Del marcipanen i 5 stykker. Rul dem ud i 5 tynde firkanter. Læg en af dem i en form foret med bagepapir.
  2. Smelt nougaten. Kom en fjerdedel af nougaten ud over marcipanfirkanten i formen. Læg næste plade marcipan over og så en fjerdedel af nougaten. Forsæt på samme vis og slut med en plade marcipan.
  3. Sæt formen i køleskabet et par timer. Skær det i små firkanter.
Velbekomme!

Orangetoppe med mælkechokolade og Øl-marcipan med kandiserede violer
Orangetoppe med mælkechokolade (12 stk.)
Øl-marcipan med kandiserede violer (20 stk.)
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Orangetoppe med mælkechokolade
    Ælt marcipanen med appelsinskal og Grand Marnier, og lad det trække 1 times tid. Form små toppe som pyramider, og lad også dem tørre en times tid.
  2. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn, og dyp pyramiderne i chokoladen. Stil dem på bagepapir til tørring. Opbevar konfekten i en tætsluttende boks et mørkt og køligt sted.
  3. Øl-marcipan med kandiserede violer
    Ælt marcipan og øl sammen, og rul til en pølse. Form den til en firkant, og lad den hvile en times tid. Skær marcipanen ud i firkanter, og lad dem tørre ½ times tid.
  4. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn, og dyp stykkerne i chokoladen. Stil stykkerne på bagepapir, pynt med violer, og lad dem tørre. Opbevar konfekten i en tætsluttende boks et mørkt og køligt sted.
Velbekomme!

Skøn klassiker, der har fået ekstra nødder i fyldet.
Mozartkugler
(12-14 stk.)
ca. 350 g marcipan
Sådan gør du:
  1. Nødderne ristes i en 175 gr. varm ovn, til hinderne sprækker. Når de er kolde, gnides hinderne af. De pæneste tages fra til pynt, resten hakkes med en skarp kniv og æltes i den blødgjorte nougat. Nougatmassen deles i 12-14 små kugler, der stilles koldt.
  2. Hver af kuglerne pakkes ind i 20-25 g marcipan, der trykkes tyndt ud med fingrene. Tril konfekten til en regelmæssig kugle.
  3. . Hak chokoladen med kniv og smelt halvdelen af den over vandbad. Rør den jævn, tag skålen væk fra gryden, men læg straks låg på den, for chokolade tåler hverken damp eller træk, hvis den skal holde sig pæn. Rør resten af den hakkede chokolade i den smeltede chokolade, og dyp mozartkuglerne i den en efter en. Når chokoladeovertrækket er let stivnet, pyntes hvert stykke med en nøddekerne.
Velbekomme!
Annonce

Julens lækkerier

Mit håndarbejde

Juleophæng 10 dec 2016 18:34 Kirsten Skjerbek
Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha