Annonce
Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Annonce

Julens bedste opskrifter

Annonce

Annonce

5 dejlige opskrifter: Når vi samles i julen

Når vi samles i julen, skal der hygges med god mad og varme drikke. De små dumplings er et godt alternativ til æbleskiverne, når der skal julehygges. Dumplings er små boller, som er kogt i vand eller olie, og de kan være vidt forskellige rundt omkring i verden. Nogle kan være tilsat fyld som f.eks. ost, tørret frugt eller syltetøj, andre kan være pakket om frisk frugt eller rullet i sukker, mandler eller lignende.

 

Lækre berlinerpfankuchen

Smagfuld gløgg

Snebolde med appelsin

Engelske makrondumplings

Mexicansk kahluakaffe

 

► SE OGSÅ: Julehygge på jobbet: For meget eller for lidt?

► SE OGSÅ: Klassiske julesmåkager

► SE OGSÅ: Lækker konfekt til de voksne

Annonce
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret, og bland fløden i. Når det er fingervarmt, opløses gæren heri. Pisk ægget i. Kom sukker og hvedemel i. Lad dejen hæve ca. 45 min.
  2. Udrul dejen til en firkant ca. 20 x 30 cm. Udstik cirkler ca. 5 cm i diameter, og pensl cirklerne med sammenpisket æggehvide. Læg 1 tsk. fyld på hveranden cirkel. Læg den anden dejcirkel over, og tryk kanterne meget grundigt sammen.
  3. Frituresteg kagerne, til de er gyldne. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Vend kagerne i sukker evt. blandet med kanel, eller drys dem med flormelis.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Kom alle ingredienserne til ekstrakten i en gryde, og kog dem sammen 10 min. Si gennem en sigte.
  2. Varm rødvin og ekstrakt op i en gryde, det må ikke koge. Tilsæt rosiner, mandler og til sidst rom.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Kog vand og smør sammen i en gryde. Rør melet i, og pisk til dejen slipper gryden.
  2. Tag gryden af varmen, og afkøl dejen lidt. Pisk æggene sammen, og pisk æggemassen i lidt ad gangen. Rør appelsinskallen i. Dejen skal være så fast, at den ikke flyder.
  3. Varm olien op. Kom et par franskbrødtern i, og se om de hurtigt bliver gyldne, så er olien tilpas varm. Form små boller af dejen med en stor teske, og kom dem forsigtigt ned i olien. Kog dem, til de er gyldne og gennemstegte. Læg snebollerne til afdrypning på køkkenrulle. Drys bollerne med flormelis før servering. Smager bedst varme eller lune.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Pisk smør og sukker sammen i en skål. Pisk hytteosten i, og herefter 1 æg ad gangen. Kom brødkrumme og hvedemel i, og pisk dejen igennem. Lad dejen hvile 30 min.
  2. Varm olien op. Kom et par franskbrødtern i, hvis de hurtigt bliver gyldne, er olien tilpas varm. Form dejen til ovale kugler med en barneske, og kog dem i olien til de er gyldne. Tag en op, og se om den er gennembagt. Tag de færdigstegte dumplings op med en hulske, og afdryp dem på bagepapir.
  3. Pensl dumplingerne med smeltet smør, og vend dem i de knuste makroner. Server dem med ahornsirup eller syltetøj.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Kom kaffe og kahlua i 4 kaffeglas.
  2. Pynt med flødeskum og lidt stødt kanel.
Tips!
Bind sukker knalder til stænger af kanel, det pynter og søder. Til ungernes varme kakao kan du drysse kanel på flødeskummet.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Julens lækkerier

Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper