Annonce
Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Annonce

Julens bedste opskrifter

Annonce

Annonce

4 lækre jule(skære)kager

Alle julens kager behøver ikke være små – her har vi fundet 4 lækre skærekager frem, der passer godt til julens mange gæstebud.

Lyskrans

 Luksus kiksekage

 Sukkerkrans med tranebær og farinfyld

 Skøn juleskærekage

 

► SE OGSÅ: Julebag i lange baner: Få 10 lækre opskrifter

► SE OGSÅ:  Kom kanel i kagen - 3 dejlige opskrifter

► SE OGSÅ: Jul med smag af æbler - 4 skønne opskrifter

Annonce

Bagværk
Smukt brød til en kop hyggete en mørk vintereftermiddag, eller som en krans til Luciadag den 13. december
Sådan gør du:
  1. Lav dejen efter anvisningen på pakken. Lad den hvile 20-30 min., og form den så til en krans: Rul dejen ud i en firkant (ca. 35 x 45 cm), og drys den med mel. Del den i to strimler, og læg dem oven på hinanden. Drys igen, del igen i to, og læg dem oven på hinanden, så der nu er 4 lag i strimlen.
  2. Sno den til en krans direkte på bagepapiret, lad den efterhæve 30 min., og sigt lidt mel ud over overfladen. Bag kransen ved 200 gr. i ca. 25 min.
  3. Pynt den med lys og grønne blade.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov/Opskrift: Karen Hare

Bagværk
Der er noget ganske særligt over god chokolade, der med rette kan sætte enhver kur på standby og retfærdiggøre, at man spiser sig et sukkerchok til. Prøv bare denne herlige kiksekage.
Sådan gør du:
  1. Hak chokoladen. Smelt smørret ved lav varme. Kom chokoladen i, og smelt den i det varme smør. Pisk æg, flormelis, kakao og appelsinskal sammen. Hæld chokoladeblandingen i. Rør det hele sammen.
  2. Beklæd en 1 liters bageform med plastfilm. Hæld et lag chokoladecreme i bunden. Kom et lag ingefærkager over. Fortsæt på samme vis. Stil kagen i køleskabet 4-5 timer eller natten over.
Tips!
Vi har byttet kiksene ud med ingefærkager i denne version, men du kan også sagtens bruge almindelige vaniljekiks.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Denne skønne skærekage er nem at have i ovnen, lige før gæsterne træder ind ad døren, og den er også god at tage med ud på visit som et sødt indslag til kaffen.
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret i en gryde over svag varme. Hæld kærnemælk og sødmælk i gryden, og varm blandingen op, så den er lunken. Rør gæren ud i mælken, og tilsæt sukker og salt. Bland tranebær og mel, og ælt dejen sammen (den skal være lidt klistret). Dæk skålen med køkkenfilm, og stil den lunt i 45 min.
  2. Rør fyldet sammen til en ensartet smørcreme, mens dejen hæver.
  3. Slå dejen ned på et meldrysset bord, og form den til en tyk pølse. Rul dejen ud til en lang flad dej, og fordel fyldet i et jævnt lag på dejen. Rul dejen sammen som en roulade, og læg den i en smurt ringform.
  4. Bag kagen midt i ovnen ved 180 gr. i ca. 30 min., eller til den er gennembagt. Læg evt. stanniol over kagen, hvis den bliver for mørk på overfladen.
  5. Pynt med glasur, når kagen er afkølet.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/Opskrift: Susanne Engelstofte Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Rør smør og flormelis cremet. Smelt nougat over vandbad, og rør det i smørret. Pisk et æg i ad gangen. Sigt hvedemel, bagepulver, nelliker og ingefær i æggeblandingen. Tilsæt citronskal, grofthakkede valnødder og sukat i små tern.
  2. Kom dejen i en smurt springform, og bag den midt i en varm ovn ved 180 gr. i ca. 50 min. Lad kagen køle af
  3. Rul marcipanen ud til en lang strimmel, der kan nå rundt om kagen (ca. 5 x 50 cm). Rul rester af marcipan ud, og stik stjerner ud med en udstikker. Drys flormelis på kagen gennem en sigte, og læg marcipanstjernerne på. Pynt evt. stjernerne med sukkerkugler.
Tips!
Kagen smager skønt til en kop te eller kaffe, og den kan sagtens bages dagen før, den skal serveres
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/Opskrift: Susanne Engelstofte Rasmussen
Annonce

Julens lækkerier

Mit håndarbejde

Juleophæng 10 dec 2016 18:34 Kirsten Skjerbek
Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha