Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Strik med to farver

Strikkeskolen
Lær at strikke med to farver i Hendes Verdens strikkeskole.

Sådan strikker du med to farver

Når du strikker mønstre med to farver, har du hele tiden begge garner med i arbejdet. Den ene tråd holder du almindeligt over pegefingeren, den anden over pege- og langfinder. Den tråd, der ikke strikkes med, kommer til at ligge på bagsiden bag maskerne i den modsatte farve (se tegning 3 og 4). Mønsteret på de to sider bliver ens, hvor det på retsiden består af retmasker og på bagsiden af udstrakte tråde der dækker over vrangmaskerne. Den tråd der er tættest på arbejdet og altså kun over pegefingeren kommer til at dominere en anelse mere end den anden. Hvis du sørger for hele tiden at holde styr på dominansfarven, får du et flot og jævnt resultat.

Retsiden


Trin 1
Læg garnet således at den, som dominerer på forsiden fv 1(her blå), lægges over pegefingeren, mens den anden mønsterfarve, fv 2 (her brun) lægges over både pege- og langfinger. Strik mønster ifølge diagram.

Annonce

 

Trin 2

Den mindre dominerede mønsterfarve strikkes også som en almindelig r-maske, men garnet hentes fra dobbeltfinger positionen.

 

Vrangsiden

Trin 3
Fv 1(blå) dominerer stadig forsiden, mens fv 2 (brun) kommer til at dominere bagsiden. Læg derfor garnerne således at det gråbrune er tættest på arbejdet. Før strikkepinden under begge garner, og strik en vrang-m med fv 2. Træk p tilbage under fv 1, der således vil lægge sig på vrangsiden af arb foran den sidst strikkede m.

 

Trin 4
Før nu strikkepinden under begge tråde, og strik en vrang-m med fv 1 oven over fv 2. Træk pinden tilbage under fv 2, der således vil lægge sig på vrangsiden af arb foran den sidst strikkede m. Strik nu i flg. diagram, skiftevis med fv 1 og fv 2 pinden ud.

► SE OGSÅ: Aflukning
► SE OGSÅ: Lær at beregne strikkefasthed

► SE OGSÅ: Tabt maske

Publiceret: 08-01-2017

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!