Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Knytteskolen

Knytteskolen
Du kan lave armbånd, nøgleringe, hundesnore og meget andet.
Materialer: Knyttegarn/rød 2,5 mm garn og råhvid/2,7 mm garn, knyttekrog samt karabinhage (Panduro Hobby).    
     
   
Vejledning: Til de røde snore er anvendt i alt 20 m knyttegarn i ét stykke. For hver ende af garnet vindes ca. 5 m op i et lille bundt. Derefter lægges det øvrige garn op som vist på tegning 1, således at der er 4 (grund)garner på det længste stykke (linen) og 2 (grund)garner hele vejen rundt i stroppen. Træk karabinhagen ned i bunden på line-stykket og hold fast ved at binde en kontrastfarvet tråd omkring garnerne. Ligeledes bindes små trådstykker om samlingspunktet (= line og strop) samt 2 steder om stroppen.
Trådstykkerne anbringes kun midlertidigt og fjernes senere under arbejdet.
   
   
Bind en snor, eller en ring, i hver af de 2 bundne tråde omkring stroppen og bind efterfølgende fast til en stol eller andet, det skal blot være sådan, at stroppen kan “køre” rundt. Fastgør dernæst knyttekrogen om livet og sæt grundgarnerne (linens) fast heri. Med garnerne i de 2 opvundne bundter (= arbejdsgarner) knyttes nu fladknob over de 2 grundgarn i stroppen. Bemærk: Der knyttes “opefter”, altså modsatte vej af den tegnede vejledning. Kør stroppen rundt, som arbejdet skrider frem. På et tidspunkt er det nødvendigt at binde en ekstra snor om stroppen og efterfølgende binde den fast om livet, så stroppens grundgarner kan forblive stramme. Når håndstroppen er knyttet færdig, fjernes diverse snore og bundne tråde og stroppen alene fastgøres nu til en stol eller andet. Nu fortsættes med at knytte fladknob ned over det lange stykke over 4 grundgarn. Bemærk: at der nu knyttes på normal vis, altså nedefter.    
5    
Når der er knyttet ned til karabinhagen, kan sammenføjningen styrkes ekstra ved at de 2 arbejdsgarner trækkes gennem ringen fra hver sin side og efterfølgende knyttes så et ekstra fladknob. Til sidst hæftes enderne ind i det knyttede arbejde.
Til den røde snor med spiraler anvendes ligeledes 20 m knyttegarn i ét stykke. Læg garnerne op, og knyt stroppen som beskrevet ovenfor. Det lange linestykke er inddelt i 5 lige store dele. Start således med en højredrejet spiral/højreslåede knob, derefter fladknob, så en højredrejet spiral, fladknob og afslut med en højredrejet spiral. Afslut linen som beskrevet ovenfor.
   

   
Til den råhvide snor er anvendt 25 m knyttegarn i ét stykke + “ender” til at binde om perlerne, samt perler og tyndt garn.
For hver ende vindes godt 6 m op i et lille bundt, og efterfølgende lægges midtergarnet op som beskrevet til den røde snor. Knyt fladknob over stroppens 2 grundgarn som beskrevet til rød snor. Over linen knyttes ligeledes fladknob (= over 4 grundgarn), samtidig med, at der med jævne mellemrum bindes en perle fast (= med den tynde tråd) til det sidst knyttede knob. Derefter fortsættes, idet enderne fra perletråden lægges ned med grundtrådene. Knyt således fladknob på hele linen. Afslut linen som beskrevet til rød snor. Til sidst bindes en “ende” omkring hver perle.
Annonce
Tekst: Inga Pantzer
Publiceret: 23-06-2009