Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Forklæde med påsyet klap

Syning
Uanset om det er til slutspurten på grillesæsonen, eller det er til almindelig hverdag madlavning, er et godt forklæde en god måde at beskytte sit tøj på.

**
FORKLÆDE MED PÅSYET KLAP


Materialer: Bomuldsstof i forskellige mønstre fra Stof & Stil: Klap 40 cm (nr. 850548), forklæde 70 cm (nr. 814322), bindebånd til halsen og lommekant 25 cm (nr. 813554), lomme 20 cm (nr. 813936) • Orange bånd, 2 cm bredt, 2 x 59 cm (nr. 80065) • Evt. neonfarvet sytråd fra Gütermann col. 3837 til broderi på lomme.
Mønster: Bemærk at forklædet består af to dele, en klap og et forklæde. Lommen består også af to dele, en kant og en lomme.

 

Klippevejledning: Sømrum: 1,5 cm, da der køres ½ cm af på overlockeren. Ved alm. zigzag lægges 1 cm sømrum til. Klappen klippes dobbelt, da stoffet er tyndt. Klip også 2 stk. halsbindebånd a 11 x 60 cm, inkl. sømrum.

Syvejledning:
Bindebåndene syes sammen ret mod ret, den ene ende slutter i en spids, vend med rouleauvenderen. Evt. broderi laves før de to klapstykker lægges ret mod ret med halsbindebåndet i mellem kanterne foroven. Der syes hele vejen rundt, dog med en lille åbning i den ene side. Klip hjørnerne og vend. Overlock / zigzag alle kanter på lommerne og forklædet. Buk ombukket foroven på forklædet, ret mod ret, sy siderne/hjørnerne med det orange bindebånd i mellem. Vend og sy en stikning langs ombukkets nederste kant. Buk resten af forklædets kant 1 cm om til vrangen, pres, og sy en stikning hele vejen rundt. Sæt klappen fast MF og sy en kantstikning hele vejen rundt om klappen, som samtidig lukker hullet i siden. Sy lommekanten til selve lommen og sy en pyntestikning lige under lommekanten, som holder kantens sømrum på plads. Buk resten af lommens kanter 1 cm om til vrangen, pres og sy lommen fast med en kantstikning i flg. markering.

Annonce
Se mønstret til forklædet herHendes Verden nr. 32/2011

 

Tekst: Lisa Uebel
Foto: Line Falck
Publiceret: 07-08-2015

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!

Hendes Verden i denne uge

Mangler du hjælp til en opskrift?

Da Hendesverden.dk er en ekstra, gratis service, som ugebladet Hendes Verden yder på nettet, kan vi ikke påtage os at yde hjælp og vejledning vedrørende opskrifter, der ligger på her på sitet.

Men alle er velkomne til at lægge spørgsmål ud i debatten og evt. få hjælp og vejledning fra nogle af de mange dygtige brugere af Mit håndarbejde. Klik her for at gå til Mit håndarbejde

Seneste i Mit håndarbejde

Babytrøje 19 okt 2016 19:28 Anne Mette Madsen
Halsedisse 19 okt 2016 14:07 Elisabeth120312
Hue 7 okt 2016 22:33 Anette Schultz
Hue 7 okt 2016 22:32 Anette Schultz
Badenymfe 7 okt 2016 22:29 Anette Schultz
Betonpose 7 okt 2016 22:28 Anette Schultz
Nisselys 7 okt 2016 22:27 Anette Schultz
veste 5 okt 2016 23:33 Kirsten Steffensen