Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Sy selv: Smart cykeltilbehør

Syning
Pak cyklen med barn og madkurv, og nyd en dag ved stranden. Vi giver dig vejledninger til at sy denne serie af cykeltilbehør. Det hele er lavet i materialer, der er lette både at arbejde i, men også at vedligeholde.


**
Cykeltasker

Materialer: 1 m kunstlæder, 50 cm bomuldsstof til skråbånd og 2 røde plastspænder.
Vejledning: Klip 2 for/bagstykker, 1 klap og 1 sidestykke på 10 x 85 cm til hver taske. Klip ca. 3 m skråbånd til hver taske. Sy for- og bagstykke sammen med sidestykket vrang mod vrang, med skråbånd. Sy skråbånd på langs klappens kant, og sy  klappen fast på tasken på bagstykket ligeledes med skråbånd. Klip 2 små trenser, som passer til spændet, og sy dem på klap og forstykke med spændet i. Sy den anden taske på samme måde. Klip 1 stykke på 12 x 50 cm til det stykke, som ligger på
bagagebæreren. Fold stykket dobbelt til 12 x 25 cm, og sy skråbånd på langs de lange sider. Sy stykket fast til taskerne midt på bagstykket, og ca. 3 cm fra taskeklappens kant.

Annonce

**
Frakkeskåner

Materialer: 50 cm voksdug, hvide trykknapper og bukseelastik.
Vejledning: Klip 4 mønsterdele i voksdug efter mønsteret, 2 til hver side. Sy stykkerne sammen i siderne ret mod ret to og to, husk at hæfte 2 stykker elastik i spidsen forneden. Vend til retsiden. Klip, og sy 5 stropper i voksdug, som måler 2,5 x 10 cm i
færdigt mål. Hæft stropperne fast langs det ene stykkes øverste side, den første 5 cm fra kanten, den næste 10 cm fra den første strop og 9 cm fra næste strop, 5 cm og dernæst 15 cm. Sy en stikning langs den øverste kant, så stropperne sys fast. På det andet stykke sys de 2 første stropper med i stikningen langs den øverste kant med ca. 8 cm afstand. Slå trykknapper i på de næste 3 stropper.


*
Hynde til barnestol

Materialer: 60 cm voksdug, 60 cm pladevat og selvklæbende velcrobånd.
Vejledning: Klip 2 mønsterdele i voksdug og 1 stk. i dobbelt pladevat. Læg stykkerne ret mod ret med pladevattet under, og sy en stikning hele vejen rundt – men lad hynden stå åben foroven. Vend, og sy åbningen til. Da voksdug ikke glider så godt i symaskinen, kan der med fordel lægges et stykke mønsterpapir over, når du syr, som fjernes bagefter. Klip hul ifølge markering til selespændet, og zigzag over kanten hele vejen rundt. Sæt velcrobånd på hynde og barnestol, så hynden sidder fast i stolen. 

 

*
Cykelkurv

Materialer: 70 cm voksdug og 1 m tynd elastik.
Vejledning: Klip 1 bund efter mønsteret og 1 stykke på 128 x 42 cm. Sy stykket sammen ret mod ret, så højden er 42 cm. Sy stykket på bundstykket ret mod ret, lav nogle små læg på alle 4 sider. Klip den øverste kant i bølger, og klip ned i begge sider, så der er plads til hanken. Sy elastik på med zigzagsting ca. 5 cm fra bølgekanten.

Se skabelonerne til cykeltilbehøret her


Materialerne er fra Stof og Stil, tlf. 70 22 21 21, eller se www.stofogstil.dk

Hendes Verden nr. 28/2006

 

► SE OGSÅ: Otte skarpe cykler
► SE OGSÅ: 5 geniale cykelgadgets
► SE OGSÅ: Sådan gør du: Første tur på mors cykel


Tekst: Susanne Wehlitz
Foto: Jacqueline Fluri
Publiceret: 30-03-2016

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!