Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce
Puden, der er syet af rester, er her i selskab med færdigkøbte velourpuder.

Sy flotte log cabin puder

Syning
Fyld sofahjørnet op med bløde velourpuder i indbydende farver, og suppler med skønne hjemmesyede puder syet i log cabin-teknik.

**
LOG CABIN PUDE

 Mål: 50 x 50 cm.
Materialer: 30 x 130 cm fastvævet bomuldsvelour • Rester af ensfarvet velour eller andet kraftigt stof • Rester af mønstret stof f.eks. libertystof eller japanske mønstre • Strygelærred • Lynlås 30 cm • Monteringspude 50 x 50 cm • Evt. skæremåtte, skærelineal og kniv
Bemærk: Alle dele sys sammen ret mod ret med 0,75 cm’s sømrum (en trykfodsbredde), og sømrummene presses fra hinanden efter hver søm.

 

 

Klip først to stykker af velour til pudens bagside på 51 x 27,5 cm. Sy stykkerne sammen 10,5 cm ind fra hver side, og sy lynlåsen fast i den 30 cm lange åbning. Til forsiden begyndes med en lap i det mønstrede stof på f.eks. 14 x 24 cm. Stryg strygelærred eller vlieseline på de tynde mønstrede stoffer, så de bliver mere solide. Klip en velourstrimmel på 6 x 24 cm, og sy den fast langs den mønstrede laps ene side. Det giver godt hold på stoffet, når velourens kant overlockes, inden den sys til den foregående lap. Klip/skær lappen til, så den er helt rektangulær. Sy en velourstrimmel fast for enden af de to første lapper, og klip/skær den til i den ønskede bredde. Variér hele tiden bredden på lapperne og lappernes farve. Fortsæt med at sy rundt i samme retning. Strimlerne bliver længere og længere, og på et tidspunkt er dine stofrester måske ikke lange nok. Men så syr du bare flere rester sammen, inden du syr stofbanen fast til den foregående lap. Du skal ende med et stykke på 51 x 51 cm. Sy for- og bagsiden sammen, pres sømrummene fra hinanden, og klip sømrummet skråt af i hjørnerne, inden retten vendes ud. Pres arb, og læg monteringspuden i betrækket.

Annonce

 

 

Velour har glød

 

 

Puden, der er syet af rester, er her i selskab med færdigkøbte velourpuder. Pøllen til venstre koster 299 kr. og de små puder med knaplukning koster 220 kr. hos Bungalow, der også sælger de kulørte ranker til ca. 65 kr. pr. stk. Den kvadratiske pude er fra Linum til 249 kr. for et betræk i 50 x 50 cm. Vaserne på bordet er Lyngbyvaser. De sælges til priser fra 499 til 799 kr.

 

Bungalow, Grønlykke.com, Hvidberg, Lyngbyvasen, Linum, tlf. 20 68 73 04.

 

Hendes Verden nr. 3/2014

► SE OGSÅ: Strik uden pinde: Flotte puder
► SE OGSÅ: Strik selv: Pude i murstensmønster
► SE OGSÅ: Skønne lakridskonfektpuder

Tekst: Birgit Kaarvig
Foto: Jens Hemmel
Publiceret: 19-01-2016

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!