Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Hjemmelavet påskepynt i filt

Syning
En påskehare, en lille blomsterkrans eller dekorative filtæg. Du kan selv sy påskepynten i filt på en aften. Hæng påskepynten på forårsgrene, og lad harerne bo i en kurv sammen med påskeæggene. Sød og stemningsfuldt.

Påskepynt med filt og perler

Materialer: Hobbyfilt (1,5 mm) i hvid, lys blå, gul, pink, orange, lys grøn, cerise og englehud • Mønstret filt ”London” (1,5 mm) i lys grøn og hvid • Fiberfyld • Broderigarn i grøn, gul, rosa, sort og lys blå • Hvid sytråd • Små perler (3 mm i diam) i hvid, lys gul, rød, blå og creme • Merceriseret bomuldsgarn i lys gul • Hvidt dekorationsbånd (10 mm) • Forsvindingspen til mønstertegning • Nåle og knappenåle Alt fra Creativ Company, cchobby.dk

 

Bemærk: Tegn skabelonen af på papir, og overfør til karton, og klip ud. Placer skabelonen på filten, og tegn rundt om den med forsvindingspennen. Beregn ikke ekstra sømrum, og klip modellen ud langs stregen. Klip to dele til hver hare, æg og krans. Klip ører, blomster, blade og tøj i filten på tilsvarende måde i de forskellige farver.

Annonce

 


Påskepynt: Fine påskeæg
Sy filtblomster, blade og perler på det ene æg. Sy med to tråde broderigarn, og sy stilke og ribber på bladene med bagsting, og hæft tråden på bagsiden. Sy de to æg sammen med et sømrum på et par mm, og kom fiberfyld i ægget, inden sømmen lukkes helt til. Sy en løkke af gul bomuldstråd fast foroven, som ægget kan hænge i.

 

Se skabelonerne til påskepynten her

 

Påskepynt: Smuk forårskrans
Klip to kranse i mønstret eller ensfarvet filt. Klip 18 store og 15 små blomster og et tilsvarende antal runde cirkler til støvfang i forskellige farver samt 23 grønne blade. Sy blomster og støvfang fast på den ene krans, dels med små sting langs kanten af støvfanget og dels med perler, og undgå at lave sting helt tæt på kanten af kransen, hvor den senere skal syes sammen med den bagerste del. Placer blomster og blade forskudt, så de dækker kransen jævnt, og sy 3-4 små røde perler fast i mellemrummene som knopper. Hæft den dekorerede forside af kransen sammen med den anden del med knappenåle, og sy de to lag sammen med en række små risting et par mm fra kanten langs den inderste del af kransen. Sy derefter de to lag sammen langs den yderste side, og stop dukkefyld imellem lagene, hver gang der er syet et stykke sammen på 7-8 cm. Buk et stykke hvidt dekorationsbånd, så der dannes en løkke, og sy enderne fast mellem de to lag, inden den sidste del af sømmen lukkes. Bind dernæst en dekorativ sløjfe af et nyt stykke dekorationsbånd omkring løkken, og ret enderne til med saksen.

 

Se skabelonerne til påskepynten her


Påskepynt: Søde påskeharer
Klip to harer, og sy lyserøde ører på den forreste del. Klip en lille rund næse af filt, og sy den fast på hovedet, eller sy i stedet en perle på som næse. Sy øjne og mund med små tætte sting og sort broderigarn. Sy de to sider af haren sammen med små risting, og kom fiberfyld i hoved og krop, inden den sidste del af sømmen lukkes. Klip en hagesmæk, og sy små grønne blade og en rosa blomst fast med en perle på forsiden. Anbring hagesmækken omkring halsen, og sy de små stropper sammen på bagsiden, eller klip to ens kjoler, og sy først lommer og små hjerter på den ene model. Sy derefter de to kjoledele sammen ved sidesømmene som vist på tegningen, træk kjolen på haren, og sy kjolen sammen ved skuldrene. Klip en strimmel filt på 1 x 21 cm, og sy en række risting langs den ene side. Træk i trådenderne, så filtstrimlen rynkes, og bind den om harens hals som en krave.

 

Se skabelonerne til påskepynten her

 

IDE

Brug filtfigerne som værtindegaver til påske.

 

► SE OGSÅ: Skønne æggevarmere til påske

► SE OGSÅ: Små hæklede påskeæg

Tekst: Gitte Schou Hansen
Foto: Jens Hemmel
Publiceret: 24-03-2016

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!