Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Tørklæde med forskellig farvede flæser

1
Strik
Trænger du til en pause i de store håndarbejdsprojekter, så er jeg sikker på, at disse sjove netgarner lige er noget for dig. Teknikken er enkel, og garnet fås i et utal af forskellige farver og design.

* 

TØRKLÆDE MED FORSKELLIGFARVEDE FLÆSER

Str.: Bredde ca. 10 cm, længde ca. 175 cm.

Garn: Gründl Campanello, 1 ngl lysegrå, lyslilla og lys turkis (fv 13) fra Cewec.

Kvalitet: 100 % polyakryl. 100 g = 24 meter.

Pinde: Nr. 3½.

Bemærk: Båndet består af 3 dele i hver sin farve. Der strikkes i kanten af den ene del, imens de to andre danner flæser. Desuden skiftes der, mellem hvilken del der strikkes i, for ca. hver 25. cm.

 

Tørklæde: Maskerne slås ikke op på vanlig vis, de samles blot op langs det turkise bånds øverste/yderste kant, med en afstand på ca. 4 cm således: Beg yderst på båndet, og stik p bagfra ind under båndets kant (= 1 m), og saml således i alt 6 m op. Bemærk, at da båndet er meget filigranagtigt anbefales det, at stikke pinden ind ca. 1 cm under kanten for at gøre m lidt kraftigere. 1. p og alle øvrige p strikkes med båndet løbende på arb’s bagside: Stik højre p ind i 1. m på venstre p, som om den skulle strikkes r, før højre p rundt om båndets øverste kant, der holdes bag arb, og fang en m ved at stikke p ind i båndet bagfra, og den trække kanten (= den nye m) igennem m på venstre p, som så glider af p. Strik alle 6 m p hen, idet m fanges i kanten med ca. 4 cm’s afstand. Vend, og før garnet om bag arb, så flæserne kommer til at sidde som en spiral, der så at sige løber rundt på ydersiden af tørklædet hele vejen op. Strik r i striber dvs. ca. 25 cm med hver kantfarve i flg. rækkefølge: * turkis, lysegrå, lyslilla, gent fra *. Flæserne vil på denne måde skifte farve hele vejen op langs tørklædet. Når næsten alt garnet er brugt, lukkes af som vanligt, idet der ligeledes fanges m i den øverste kant af båndet. Bind en knude for enden af båndet i begyndelsen og i slutningen af arb, og skjul den i flæserne. Enderne kan også syes til med sytråd. Skal båndgarnet øges, syes enderne sm med sytråd.

Annonce

 

For alle opskrifter til flæsetørklæder gælder at der ikke strikkes med hele båndgarnet, men kun omkring kanten i den ene side af båndet. Gå evt. ind på http://www.gruendl-wolle.de/ for at se trin for trin instruktionsbilleder.

 

Hendes Verden nr. 20/2012

Tekst: CEWEC
Foto: Jacqueline Fluri
Publiceret: 15-05-2015

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
11 maj 2016 19:27

Det er et flot tørklæde. Vi har en serie blogindlæg om hvordan man binder et tørklæde.

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!