Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Strikket påskehare

Strik
Påsken nærmer sig med forår, traditioner og familiehygge. Her får du opskriften på en sød strikket påskehare.

STRIKKET PÅSKEHARE

 

Du skal bruge:
Restegarn i hvidt og lysegult, der i tykkelse svarer til p nr. 3 • Fibervat til fyld • Ca. 30 cm bånd til 2 seler • 2 hjerteknapper • 2 bittesmå knapper til øjne • 1 rød knap til snude • Lidt hvidt filt til tænder • 2-3 tykke hvide piberensere fra Panduro Hobby • Derudover sort, rød og hvid sytråd.


Bemærk: Haren strikkes i glatstrikning med hvidt garn, og bukserne strikkes i retstrikning med lysegult garn.  

 

Krop og hoved: Strikkes ud i et. Slå 14 m op med hvid, og strik 9 cm. Tag 1 m ind i hver side på en retpind. Strik 1 p vr, og tag igen 1 m ind i hver side af en retpind, så der nu er 10 m på p. Strik 7 cm. Tag tilsvarende ud, som der blev taget ind, så der igen er 14 m på p, og strik igen 10 cm. Luk af.

Annonce


Arme: Slå 8 m op, og strik et 12 cm langt stykke. Luk af. Strik en arm magen til.
 

 

Ben: Slå 10 m op, og strik et 16 cm langt stykke. Luk af. Strik et ben magen til.

 

Ører: Slå 12 m op, og strik 3,5 cm.  Tag 1 m ind i hver side på en retpind. Strik en vrangp . Gentag fra  til , til der er 2 m tilbage. Luk af. Strik et øre magen til.


Montering af hare: Klip 2 piberensere af i armenes længde og tilsvarende 2 piberensere i benenes længde. Sy hver arm og ben sammen omkring en piberenser på den lange led. Sy på retsiden med “usynlige” sting. Fold krop/hoved sammen ret mod ret, og sy sammen i begge sider.

 

Vend retsiden ud. Fyld fibervat i, og sy sammen i bunden. Træk en tråd usynligt rundt i halsen, og træk lidt til, så hovedet fremstår mere tydeligt.

 

Træk en tråd igennem maskerne øverst på hovedet, og træk lidt til. Sy arme på hver side af kroppen 1 cm fra hovedet. Sy benene på i hver side i bunden af kroppen. Sy ørerne sammen fra retsiden 2 m inde, så der kommer “fyld” i.

 

Sy et øre på hver side foroven på hovedet, og form ørerne, så de bliver lidt sjove at se på.

Sy to små bitte hvide knapper på hovedets forside med 3 mm’s afstand og ca. 1,5 cm fra hovedets top. Sy med sort sytråd. Sy en rød lille bitte knap på som snude, brug rød sytråd. Fortsæt med den røde tråd, og broder en mund med kontursting.

 

Klip et stykke filt, der er 5 mm i højden og 6 mm i bredden. Klip lidt op i højden, så der dannes 2 tænder, og sy dem på med hvid sytråd i kanten af den broderede mund.

 

Bukser: Slå 20 m op (= det, der skal være foroven på bukserne), og strik 5 cm i retstrikning. Luk 2 m af i hver side, og strik 4,5 cm videre. Luk af. Strik et stykke magen til.


Montering af bukser: Sy det smalle stykke sammen på hver af de to dele (= bukseben). Sy de to brede stykker sammen for og bag (= skridtsøm). Klip båndet over på midten, og sy enden af de to stykker på, ét på hver side af buksernes søm midtbag, sy dem evt. skråt på, så sidder de bedre. Lad båndene gå over kors, og sy de modsatte ender på med hver sin hjerteknap, ét på hver side af buksernes søm midtfor.

 

Hendes Verden nr. 9/2008

 

► SE OGSÅ: Bag i påsken: 3 spændende påskebrød

 

► SE OGSÅ: Nem påske buffet

Foto: Jes Buusmann
Publiceret: 03-04-2015

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!