Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Strikket kongepuddel

Strik
Brug dine garnrester til denne nuttede kongepuddel.

Garn: Bouclegarn i grå til fra Garnstudio. Derudover strømpegarn i grå
Pinde: strømpepinde nr. 3.
Tilbehør: 2 små knapper til øjne, en lille perle til næse, 12 pibe-rensere til ben samt fibervat. Derudover en nål uden spids til montering.

KONGEPUDDEL
Puddelen er strikket i glat- og retstrikning.
Krop: Slå 12 m op med gråt bouclegarn og 12 m med gråt strøm-pegarn på p nr. 3. Strik strømpegarnet i glatstrik, beg med 1. p vrang (= vrangsiden). Strik kun retmasker i bouclegarnet, det letter arbejdet (retstrikning anbefales hvor garntype og strikkepinde ikke passer sammen). Sno bouclegarnet og strømpegarnet om hinanden, når de mødes, så der ikke opstår huller mellem dem. Forsæt såle-des, og strik lige op, indtil arb måler 8 cm, hvorefter der lukkes af.
Ben: Slå 15 m op med gråt strømpegarn, fordel m på 3 pinde, og strik rundt i glatstrik, til arb måler 2 cm. Her tages ind til ankel, idet der strikkes 2 m sammen i beg og slutn af hver pind, der er nu i alt 9 m på omg. Strik 2 omg efter indt, og skift over til gråt boucle-garn. Efter 4 omg med bouclegarnet skiftes tilbage til strømpegar-net. Der fortsættes med at strikke rundt, indtil benet måler ca. 9 cm, hvorefter der lukkes af. Strik 4 ben i alt.
Hoved: Slå 15 m op med bouclegarn, fordel m på 3 pinde, og strik rundt i glatstrik. Efter 5 omg skiftes over til strømpegarn. Når arb måler ca. 6 cm, tages ind ved at strikke de to første m på hver p sammen. Næste omg strikkes uden indt. Fortsæt på denne måde med indt på hver 2. omg, til der er 6 m tilbage i alt, disse lukkes af på næste omg.
Øre: Slå 5 m op med bouclegarnet og strik lige op i retstrik. Når arb måler ca. 4 cm, tages på næste p ind ved at strikke de 2 sidste masker sammen, næste pind strikkes uden indt, næste pind med indt, strik nu ca. 1 cm over de resterende 3 m, hvorefter der lukkes af. Strik 2 ører i alt.
Hale: Strikkes som en rund snor. Vælg pinde, der er tyndere end man ellers ville bruge til det aktuelle garn. Slå 5 m op og strik en pind ret. Vend ikke arbejdet, men skub maskerne til modsatte ende af pinden, og byt om på pindene i venstre og højre hånd. Træk gar-net frem til første maske, og strik alle masker ret igen. Ved altid at strikke samme retning bliver strikketøjets sider samlet til et rør, som illuderer en hale. Fortsæt på denne måde, indtil arb måler ca. 4 cm, der skiftes nu over til bouclegarn, efter 3 p lukkes de 5 m af.
Montering: Fold det strikkede stykke til krop, og sy sammen for-neden og i den ene ende. Fyld passende med fibervat i kroppen, og sy kroppen sammen foran. Hæft ende forneden af hovedet, fyld fi-bervat i, og sy hovedet sammen foroven. Sy ørerne på hovedet, sy en sort perle på som næse, og to sorte knapper på som øjne. Sy ho-vedet på kroppen. Tag en piberenser og lav en ombøjning i den ene ende på ca. 2 cm svarende til foden, stik piberenseren ned foroven i benet, og lad ombøjningen ende nede i foden, anvend gerne 3 pibe-rensere i hvert ben. Fyld passende med fibervat rundt om piberen-serne, og sy herefter foden sammen forneden. Det overskydende på piberenserne, der stikker op af benet, presses under monteringen ind i kroppen, så benene bliver stabile at stå på. Monter alle 4 ben ens, og sy dem på kroppen. Sy halen på bagtil. Når benene bøjes ved anklen, får tøjdyret fødder, det kan stå på.

Annonce

 

Opskriften er fra Hendes Verden nr 41, 2008

Tekst: Sys Meulengracht-Madsen
Foto: Anitta Berhendt
Publiceret: 16-06-2009

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!

Hendes Verden i denne uge

Mangler du hjælp til en opskrift?

Da Hendesverden.dk er en ekstra, gratis service, som ugebladet Hendes Verden yder på nettet, kan vi ikke påtage os at yde hjælp og vejledning vedrørende opskrifter, der ligger på her på sitet.

Men alle er velkomne til at lægge spørgsmål ud i debatten og evt. få hjælp og vejledning fra nogle af de mange dygtige brugere af Mit håndarbejde. Klik her for at gå til Mit håndarbejde

Seneste i Mit håndarbejde

"Sommerdaler" 25 okt 2016 21:04 byGuggenheim
tebrev broche 25 okt 2016 20:54 byGuggenheim
Babytrøje 19 okt 2016 19:28 Anne Mette Madsen
Halsedisse 19 okt 2016 14:07 Elisabeth120312
Hue 7 okt 2016 22:33 Anette Schultz
Hue 7 okt 2016 22:32 Anette Schultz
Badenymfe 7 okt 2016 22:29 Anette Schultz