Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Fingerstrikket tørklæde med kvaster

Strik
Feriesjov med fingerstrik!


Fingerstrikket tørklæde med kvaster

 

Mål: ca. 170 cm inkl. kvaster.
Garn: alpaca/wool, 1 ngl af hver af farverne (fv 0347) + (fv 0363) samt 2 ngl reiki (fv 1805), begge garner er fra onion.
Kvalitet: alpaca/Wool − 35 % alpaka/65 % uld. 50 g = ca. 50 meter. reiki − garnet består af 10 garner af forskellige kvaliteter, der er splejset sammen, ikke maskinvaskbart. 100 meter vejer ca. 40-50 g.
 

Fingerstrik: Fingerstrik strikkes på 4 fingre, tommelfingeren er kun med lige i starten. Lav en løkke, og sæt den på tommelfingeren. før garnet under pegefingeren, over langfingeren, under ringfingeren og over lillefingeren. Før nu garnet tilbage under lillefingeren, over ringfingeren, under langfingeren og over pegefingeren. Løft løkken af tommelfingeren, vikl den rundt om garnet, og sæt den igen på tommelfingeren, så der på denne måde er dannet en lukket løkke om pegefingeren. Før garnet hen over alle 4 fingre inde i håndfladen, og ”løft” løkkerne på fingrene op over den løse tråd, én ad gangen. Før nu garnet rundt om hånden (over håndryggen og ind i håndfladen), og strik igen maskerne. Fortsæt på denne måde, til der er strikket ca. 10 ”omgange”, nu tages løkken af tommelfingeren, og der trækkes lidt i det strikkede stykke (dette gøres jævnligt, mens der strikkes).

 

Tørklæde: der strikkes fingerstrik med 4 tråde hhv. 1 tråd af hver af de 2 farver i alpaca/wool og med 2 tråde af reiki. strik, til de 2 ngl. alpaca/wool, slipper op. Bryd garnet, og luk af ved at trække den løse ende igennem de 4 masker. Lad garnenderne sidde. Kvaster: de 2 kvaster laves i reiki. klip ca. 200 tråde i ca. 42 cm’s længde, og del trådene i 2 lige store bundter. Begge de to bundters tråde samles på midten med en tråd reiki, bind en knude, og lad enderne sidde til at fastgøre kvasten på tørklædet med. kvasten omvikles med reiki 2 gange ca. 3 cm fra toppen. hæft enderne på trådene, der er omviklet med. Fastgør de 2 kvaster, én i hver ende af tørklædet, ved hjælp af trådene, der blev brugt til at binde knude med. Bind kvasterne på med et par knuder, og hæft efterfølgende garnenderne.

 

Hendes Verden nr. 42/2009

 

► SE OGSÅ: Skøn hestetømme-blomst på hårbøjle

► SE OGSÅ: Flot flettet hestetømmer-bindebælte

► SE OGSÅ: Blå og sort hestetømme-halskæde med perler

Tekst: Lone Oldrup
Foto: Jacqueline Fluri
Publiceret: 13-10-2015

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!

Hendes Verden i denne uge

Mangler du hjælp til en opskrift?

Da Hendesverden.dk er en ekstra, gratis service, som ugebladet Hendes Verden yder på nettet, kan vi ikke påtage os at yde hjælp og vejledning vedrørende opskrifter, der ligger på her på sitet.

Men alle er velkomne til at lægge spørgsmål ud i debatten og evt. få hjælp og vejledning fra nogle af de mange dygtige brugere af Mit håndarbejde. Klik her for at gå til Mit håndarbejde

Seneste i Mit håndarbejde

Babytrøje 19 okt 2016 19:28 Anne Mette Madsen
Halsedisse 19 okt 2016 14:07 Elisabeth120312
Hue 7 okt 2016 22:33 Anette Schultz
Hue 7 okt 2016 22:32 Anette Schultz
Badenymfe 7 okt 2016 22:29 Anette Schultz
Betonpose 7 okt 2016 22:28 Anette Schultz
Nisselys 7 okt 2016 22:27 Anette Schultz