Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Flot dobbeltstrikket tørklæde

1
Strik
Med en særlig teknik, beskrevet med tekniktegninger, kan du strikke et tørklæde med glatstrik på begge sider. Mønstret bliver det samme på begge sider, men i modsatte farver.

**
Str.: Ca. 16 x 132 cm.
Garn: Supersoft uld, 70 g fv Scots Pine (= FV1), 15 g i flg. (i alt 13) fv: Damask, Fenland, Chiffon, Verbena, Red Clover, Sweet Pea, Larch, Dried Plaster, Topaz, French Lavender, Willow, Almond og Pea Green (= FV2, på skift), fra Hønsestrik, Hvorvarpvej 6, 9600 Aars, tlf. 24 67 27 56 eller via mail til edith@honsestrik.dk.
Kvalitet: 100 % ren uld. 100 g = 575 meter.
Pinde: Rundp nr. 3 (40 eller 60 cm).
Strikkefasthed: 26 m og 31 p i dobbeltstrikning med mønster på p nr. 3 = 10 x 10 cm. Passer strikkefastheden ikke, må der prøves med finere eller grovere pinde.
Kantmasker: Første m løftes løst af med begge tråde bag arb, sidste m strikkes vr med begge tråde.
Striber: Der strikkes 1 mønster dvs. 8 p i højden efter diagrammet med farverne i flg. rækkefølge: Damask, Fenland, Chiffon, Verbena, Red Clover, Sweet Pea, Larch, Dried Plaster, Topaz, French Lavender, Willow, Almond og Pea Green
Dobbeltstrik med 2 farver: (se Kantmasker) Hold garnet henover pege- og lang-finger som ved almindelig jaquardstrikning. Den fv der er dominanten (i dette tilfælde bundfv) ligger hen over pegefingeren, imens den anden fv (i dette tilfælde mønsterfv) ligger hen over pege- og langfingeren. På den anden side af tørklædet bytter farverne plads (se Bemærk). Inden for en kantm i hver side hører maskerne sammen parvis: Man strikker en m r fra forsiden af arb med FV1 og en m vr fra bagsiden af arb med FV2. Mønstret strikkes efter diagrammet, idet de to garner bytter plads, når der skiftes farve i diagrammet. Mønstret fremkommer således på begge sider, men hvor tørklædet på den ene side er ensfarvet med små kulørte firkanter, der skifter farve opefter, er det stribet med små ensfarvede firkanter på den anden side. Begge fv skal løbe imellem de 2 lag, dvs. begge fv skal være bag arb, når der strikkes r og foran arb, når der strikkes vr.
Bemærk: Diagrammet viser kun den ene side af tørklædet. I realiteten er der dobbelt så mange m på p som indtegnet i diagrammet (se Dobbeltstrik med 2 farver), hvor den ene side ser ud som diagrammet viser, imens den anden side er omvendt, FV1 er således bundfv på den ene side og mønsterfv på den anden side. FV2 (= de 13 fv på skift) er mønsterfv på den ene side og bundfv (i striber) på den anden side. De 2 kantm er ikke indtegnet i diagrammet (se Kantmasker).

Annonce

Slå 80 m (inkl 2 kantm) op med FV1 (Scots Pine), og strik frem og tilbage på rundp i mønster efter diagrammet (se Bemærk og Dobbeltstrik med 2 farver). Når der er strikket 52 striber med firkanter (1 stribe = 1 rapport/8 p i højden jfr. diagrammet) lukkes af på flg måde med FV1: Strik kantm r, 1 r, luk m af, de næste m strikkes sm parvis, idet der samtidig lukkes løst af. Vask tørklædet, og lad det ligge til tørre udstrakt på et håndklæde.

Godt råd
For at undgå at hæfte ender ved farveskift, er det en god idé at splitsplejse garnet: Kort før farveskift deles tråden i to, og den ene halvdel rives af ca. 7 cm nede. Gør det samme på den nye farve, der skal bruges. Fugt enderne og læg dem ind over hinanden, hvorefter de filtres sammen ved at rulle dem i håndfladen.

 

Se her hvordan man laver dobbeltstrik i to farver

 

Se diagrammet til tørklædet her

 

Hendes Verden uge 9/2012

 

Tekst: Ellen Holm
Foto: Jacqueline Fluri
Publiceret: 25-02-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
15 feb 2016 14:06

Virkelig flot tørklæde. Tænker det kunne være lækkert i cashmere garn. Vi sælger selv lækre tørklæder.

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!