Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Sjove masker og fastelavnsris til fastelavn

Hobby
Kan du gætte hvem jeg er?

Materialer til alle masker: Mosgummi, 1 saks, evt. 1 skarp kniv (skalpel), Panokitt hobbylim, pergamentpapir, 1 blyant, 1 hullemaskine eller 1 tyk stoppenål, elastiktråd, 1 bred vandfast tuschpen til øjenvipper og 1 lyserød tuschpen til prinsessens kinder.
Materialerne er fra Panduro Hobby.

Vejledning for alle masker:

Tegn det ønskede mønster over på pergamentpapir fra bladet. Svært let med blød blyant på bagsiden af mønsteret. Tape mønsteret fast på mosgummiarket med mønsteret opad, og tegn maskens dele af med blyant. Klip huller til øjne, og skær næseflappen løs. Klip de øvrige dele ud, og lim de ekstra dele på masken. Lad limen tørre. Klip et lille hul i hver side af masken, og bind elastiktråd på masken.

Annonce

Mus

Materialer: Gråt, lyslilla, lyserødt og sort mosgummi.
Vejledning: Klip hovedet i gråt mosgummi, se også foto. Klip sløjfen i lyslilla mosgummi, og klip prikker i lyserødt, som limes på. Klip/skær 4 tynde strimler i bredden af 1 ark sort mosgummi, og lim dem på mellem den grå snude og den lyserøde snude. Tegn lidt prikker på snuden med tuschpennen.

Kat

Materialer: Sort, lyserødt og rødt mosgummi.
Vejledning: Klip hovedet i sort mosgummi, se også foto. Lim kinder og mund på efter mønsteret. Klip/skær 4 tynde strimler på bredden af 1 sort ark mosgummi og lim dem på mellem kattens udklippede flap til næsen og den lyserøde snude. Tegn lidt prikker på snuden med tuschpennen.

Prinsesse

Materialer: Hudfarvet, gul, orange og rødt mosgummi.
Vejledning: Klip hovedet i hudfarvet mosgummi, se også foto. Klip håret i gult mosgummi, og kronen i orange mosgummi med 3 små "rubiner" i rødt. Lim kronen på øverst på hovedet en anelse på sned, og lim "rubinerne" på. Lim håret på hovedet (se mønsteret), og så det dækker hen over kronen. Lim en lille rød mund på. Tegn kinder med den lyserøde tushpen, og øjenvipper med den sorte tushpen.

Drage

Materialer: Grønt, lysegrønt, rødt og hvidt mosgummi.
Vejledning: Klip hovedet i grønt mosgummi, se også foto. Klip kindskæg og øjenbryn i rødt mosgummi, og lim det på masken (se placering på mønsteret). Lim nogle af de afklippede røde takker på ørerne, og i panden. Tegn sorte rande omkring øjnene med 1 sort tuschpen. Klip munden ud i rødt mosgummi, og lim den på. Klip 2 hvide hugtænder ud, og lim dem på hver sin side af munden - se foto. Klip snuden ud i lysegrønt mosgummi. Lim 2 røde næsebor på. Klip 2 stykker med tænder ud, og lim dem bag på snuden, så kun de takkede kanter ses fra forsiden. Lim snuden på næseflappen.

Mønstre

Side 1: Se mønstrene til maskerne her

 

Side 2: Se mønstrene til maskerne her

Fastelavnsris

Materialer: Grene, karton, genbrugspapir, limstift, silkepapir, 1 pensel, 1 gammel avis, hvid hobbymaling, slik og metaltråd.
Grenene er fundet i skoven. Øvrige materialer er fra Panduro Hobby.

Vejledning: Mal 1 stykke avispapir med hvid maling, og lad det tørre. Læg avispapiret sammen med 1 stykke silkepapir, og klip det op til frynser. Saml grenene til et bundt, og bind silkepapiret sammen med avispapiret, omkring fastelavnsriset. Lim forskellige papirrester op på et stykke karton, og lad det tørre. Klip katte ud, efter skabelonerne. Brug også den lille katte skabelon fra bordpynten, men uden hjertet. Hæng slikket på med metaltråden. 

Tekst: Susanne Wehlitz, Elisabeth Kruse og Ulla Mosegaard
Foto: Jacqueline Fluri
Publiceret: 07-02-2015

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!