Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Sjove pompondyr

Hobby
Pomponer er lette at lave og har utallige anvendelsesmuligheder. Prøv som her at bruge dem på en ny og anderledes måde – nemlig til dyr i alle afskygninger.

SJOVT PROJEKT TIL VINTERSFERIEN

Pompondyr

 Kast dig roligt ud i legen med garn. Det er sjovt og nemt, og så har fantasien det med at lade den ene idé tage den anden. Så start med at lave en håndfuld pomponer i forskellige farver og kvaliteter, og lige så langsomt vil alverdens fantasidyr træde frem. Der er ingen regler, du kan gøre præcis, som du har lyst til, men i det følgende får du alligevel nogle gode råd, der er værd at tage med.


Beviklingen
Det er ikke nødvendigt at fylde hullet helt ud. Resultatet bliver blot mere løst, mens pomponen bliver tæt og fast, hvis hullet fyldes helt ud. Til de figurer, hvor den midterste runding er klippet fri (f.eks. løven og de 2 øjne på uglen), vikles garnet til den yderste krans på først og garnet til rundingen yderst. Du kan bruge flere forskellige farver til samme pompon ved at vikle dem uden om hinanden eller vikle dem på i små grupper.

 

Klip pomponen op
Når pomponen er færdig, kan der klippes i den, så der fremkommer sjove figurer. Det er altid spændende at se effekten af en klipning. Figurerne er ikke planlagte, men når pomponen er klippet op, viser der sig nogle muligheder – ligner det måske en trold eller en fugl, hvad gemmer der sig i den? Du kan klippe dele (f. eks. ansigtet) frit. Skub det yderste garn til side, og klip det ønskede område helt ned.


Prikken over i’et
Pynt dyrene med øjne, næb, ører og fødder, og de vil straks få meget mere personlighed. Til øjne kan du sy små sorte perler på eller lime små filtcikler på (tegn pupil på med sort tuschpen). Næb, fødder, ører og andre dele kan også klippes af filt og limes på. Du kan også bruge selvklæbende rulleøjne og få et hurtigt og effektfuldt resultat.

 

Se her hvordan du laver pomponer

 

 

 

Hendes Verden nr. 42/2013

 

► SE OGSÅ: DIY: 8 sjove ideer til dit køkken

► SE OGSÅ: Sjovt genbrug: Mal på dine urtepotter

► SE OGSÅ: 21 crazy quilling mønstre

 


Tekst: Lis Paludan
Foto: Jacqueline Fluri
Publiceret: 16-02-2016

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hendesverden.dk!